Kahramanmaraş'ta 'Gaziler Günü Buluşması' düzenlendi

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve eşi Sevilay Coşkun ile birlikte 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen 'Gaziler Günü Buluşması'na katıldı.

Tarihi Kahramanmaraş Kale’sinde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ebediyete intikal etmiş Kahraman Gaziler için okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. 
 
Etkinlikte açılış konuşmalarını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, şehit aileleri ve gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayarak şehit ve gaziliğin mertebesinin yüceliğine vurgu yaptı. 
 
Etkinlikte konuşan Vali Coşkun ise: “Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. 
 
19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anarken, hayatta olan gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum” dedi.
 
Gaziler Buluşması’nda Vali Coşkun’a, şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra eşi Sevilay Coşkun, AK Parti Milletvekili Kılıç, MHP Milletvekili Aycan, Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör ve Eşi Leyla Güngör, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar eşlik etti.
 
Etkinlik, Mehteran Gösterisi, söylenen Kahramanlık Türküleri ve Dursun Ali Erzincanlı tarafından sunulan Şiir Dinletisinin ardından sona erdi.
 

Bakmadan Geçme