Kahramanmaraş'ta geliştirilen Nevüs Takip Cihazı, TÜBİTAK'tan destek aldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nden (KSÜ) bir ekip, önemli bir bilimsel başarıya imza attı.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Turab Selçuk liderliğinde yürütülen "Nevüs (Ben) Takip ve Analiz Cihazı" adlı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Proje ekibi, KSÜ'nün bilgi ve deneyimli kadrosundan oluşuyor. Dr. Turab Selçuk'un yanı sıra, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Ahmet Alkan ve Dermatoloji Ana Bilim Dalından Doç. Dr. M. Kamil Mülayim gibi alanlarında uzman danışmanlar da projeye katkı sağlıyor. 

Proje, Electromtech Elektronik Yazılım Ltd. Şti. tarafından sunuldu.

Bu yenilikçi proje, nevüslerin (benlerin) takibini ve analizini sağlayacak bir cihazın geliştirilmesini amaçlıyor. 

Cihazın, deri kanseri taraması ve dermatolojik değerlendirmeler gibi alanlarda önemli bir rol oynaması beklenmektedir. 

TÜBİTAK desteğiyle projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi, hem akademik alanda hem de sağlık sektöründe önemli bir ilerleme olarak kabul edilmekte.

KSÜ’den yapılan açıklamada: “Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Turab Selçuk’un yürütücüsü olduğu,  Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Ahmet Alkan ve  Dermatoloji Ana Bilim Dalından Doç. Dr. M.Kamil Mülayim danışmanlığında Electromtech Elektronik Yazılım Ltd. Şti. tarafından sunulan,  "Nevüs (Ben) Takip ve Analiz Cihazı" isimli proje TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.” Denildi.
 

Bakmadan Geçme