Kahramanmaraş'ta kadın girişimcilere destek: KİGEM Merkezi açıldı

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde, Üngüt Mahallesi'nde yer alan İhtiyaç Haritası Konteyner Yaşam Alanı içerisinde 'Kadın İş Geliştirme Merkezi' (KİGEM) açıldı. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Servier Grup işbirliğiyle hayata geçirilen bu proje, afetzede kadın girişimcilere destek sağlamaya odaklanıyor.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Üngüt Mahallesi'ndeki İhtiyaç Haritası Konteyner Yaşam Alanı içerisinde Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Servier Grup işbirliğiyle yürütülen KİGEM Projesi kapsamında afetzede kadın girişimcilere destek sağlanacak.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, kadınların sosyal ve ekonomik alanlarda aktif rol almasının ülkelerin kalkınmasında önemli bir etken olduğunu vurguladı. Sinanoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünüdü bu merkez, kadın girişimcilere sadece bir çalışma alanı değil, aynı zamanda bilgi, tecrüe ve inancı da sunacak. Burada sağlanacak destekler sayesinde kadınlarımız fikirlerini ekonomik değere dönüştürecek ve yeni başarı hikayelerine imza atacak.”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Hikmet Gümüşer de gelişmiş bir toplumun ancak o topluma ait kadınların ekonomiye ve sosyal hayata aktif katılımıyla mümkün olabileceğini belirterek, KİGEM ile hayata geçecek atölyelerle bunu sağlamayı hedeflediklerini ve kentin önemli bir kadın girişimci potansiyeli olduğunu ifade etti.

Gümüşer, KİGEM Projesi’nin hedeflerini şu sözlerle özetledi: “KİGEM, atölyeler ve çalışma alanlarıyla kadınların ekonomik potansiyelini ortaya çıkarmaya yardımcı olacak. Kahramanmaraş’ın önemli bir kadın girişimci potansiyeli olduğuna inanıyoruz.”

Servier İlaç ve Araştırma AŞ Genel Müdürü Alban Nerot ise afetzedelerle ilk günden itibaren dayanışma içinde olduklarını belirterek, "Depremin etkilerini silmek uzun vadeli bir süreç gerektiriyor. Hayatın normale dönmesi ve gelişimi destekleyecek bu topluluk merkezinin açılışını gerçekleştirmek mutluluk verici." dedi.

Topluluk merkezlerinin afet sonrası destekleyici ve güçlendirici rolüne dikkati çeken Nerot, "Geçmiş dönemlerdeki deneyimlerden de bilindiği üzere, depremin travmatik etkilerinin giderilmesi başta olmak üzere, dayanışmanın güçlendirilmesi anlamında topluluk merkezleri önemli çalışmalara imza atıyor. Kahramanmaraş'ta kadın girişimcilerin iş dünyasına katılmalarını desteklemek için tasarlanan bu merkezde, eğitim, danışmanlık ve mentorluk hizmetleri sunulacak." İfadelerine yer verdi.

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Monica Merino da kadın girişimcilerin ekonomilerin canlandırılmasında ve toplumların dönüştürülmesinde önemli bir rol oynadığını belirterek, topluluk merkezinin sadece bir tesis olmadığını, uzun süreli sosyal ve ekonomik iyileşme için bir platform olduğunu ifade etti.

Merino, “Bu topluluk merkezi, sadece bir tesis değil, uzun süreli sosyal ve ekonomik iyileşme için bir platformdur.” Dedi.

İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı Ali Ercan Özgür ise afet sonrası dayanışma ve kalkınmayı destekleyen projelerle toplulukların iyileşme sürecine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Programa, Dulkadiroğlu Kaymakamı Hicabi Aytemur, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu, KASİAD Başkanı Sıddık Ciğer ile ilgililer katıldı.

Program hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.
 

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!