• Haberler
  • Asayiş
  • Kahramanmaraş'ta korkutan kaza, facianın eşiğinden dönüldü

Kahramanmaraş'ta korkutan kaza, facianın eşiğinden dönüldü

Kahramanmaraş'ta bu sabah Kuzey Çevre Yolu'nda meydana gelen trafik kazasında, direksiyon hakimiyetini kaybeden bir sürücü, otomobiliyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne ait geçici iş yerlerinden birine çarptı. Olay, şans eseri büyük bir faciaya yol açmadı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, otomobil hızla seyir halindeyken sürücü bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetti ve yol kenarındaki iş yerlerine doğru savruldu. Büyük bir gürültüyle iş yerine çarpan araç, hem iş yerinde hem de kendi içinde büyük hasara yol açtı. Çarpmanın şiddetiyle iş yerinin duvarları yıkıldı ve içerideki eşyalar kullanılamaz hale geldi.

Hızlı müdahale: polis, sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerinde

Kazanın hemen ardından olay yerine polis, sağlık ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, olası bir yangın riskine karşı önlem alırken, sağlık ekipleri ise sürücünün sağlık durumunu kontrol etti. İlk incelemelerde sürücünün kazayı hafif sıyrıklarla atlattığı belirlendi.

Olay yerinde incelemeler ve soruşturma

Polis ekipleri, kaza mahallinde geniş çaplı bir inceleme başlattı. Kazanın meydana geliş sebebi ve olası ihmal durumları araştırılıyor. Olay yerinde yapılan ilk incelemelere göre, sürücünün aşırı hız yapmış olabileceği ve bu nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmiş olabileceği değerlendiriliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne ait geçici iş yerlerinin depremin ardından bölgedeki esnafa geçici çözüm sunmak amacıyla kurulduğu biliniyor. 

Maddi hasarın boyutu ve sigorta süreci

İş yerinde ve otomobilde meydana gelen maddi hasarın boyutu henüz tam olarak belirlenemedi. Sigorta şirketleri tarafından yapılacak hasar tespit çalışmalarının ardından maddi kayıpların telafi edilmesi bekleniyor. İş yerinin yeniden faaliyete geçebilmesi için gerekli onarım ve düzenlemelerin en kısa sürede yapılması planlanıyor.
 

Bakmadan Geçme