Kahramanmaraş'ta kritik toplantı

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer başkanlığında, Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanı Vali Okay Memiş'in de katılımıyla 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sonrası Afet Koordinasyon çalışmalarına yönelik bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı İbrahim Şenkon, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt, Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem, Pazarcık Kaymakamı Muhammed Kaya, Çağlayancerit Kaymakamı Adnan Doğan, Nurhak Kaymakamı Oray Güven, Türkoğlu Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan, Göksun Kaymakamı Ömer Faruk Duman, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Vekili Muharrem Ateş, Afet ve Acil Durum Müdürü Tayfun Temur ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Kahramanmaraş’ta deprem sonrası yeni şehir planlamasının ele alındığı toplantıda, yıkımlar, orta hasarlı binaların durumu, konut yapımları ve anahtar teslimleri, konteyner kentlerin durumu, rezerv alanlar, uygun olmayan alanların durumu ve şehrin yeniden ayağa kaldırılması için yapılan devlet yatırımları ile koordinasyonu gerektiren hususlar değerlendirildi.

Afet ve Acil Durum Başkanı Okay Memiş, ilçe kaymakamlarımız ve ilgili kurum müdürlerimiz ile deprem sonrası Kahramanmaraş’ta yürütülen çalışmaları ve iyileştirilmesi gereken alanları istişare eden Vali Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş’ı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek ve planlı çalışmalar yürütmek için tüm paydaşlarla koordinasyon içerisinde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
 

Bakmadan Geçme