• Haberler
  • Asayiş
  • Kahramanmaraş'ta orman yangını başladı! Ekipler müdahale ediyor

Kahramanmaraş'ta orman yangını başladı! Ekipler müdahale ediyor

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Keliibişler mevkisinde başlayan orman yangını, bölgedeki yetkililer tarafından kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiye ekipleri Türkoğlu ilçesine bağlı Keliibişler mevkisinde başlayan orman yangınına etkili bir şekilde mücadele ederken, aynı zamanda havadan da destek sağlanıyor. 

Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı uçaklar ve helikopterler, alevlerin yayılmasını önlemek ve söndürme çalışmalarına hız kazandırmak amacıyla su atışı yapıyor.

Yangının bölgedeki yerleşim alanlarına ulaşmaması için gerekli önlemler alınmış durumda. İlgili kurumlar ve sivil savunma ekipleri, vatandaşları bilgilendirme ve olası tahliyeler için hazırlık yapıyor.

Olay yerinde bulunan yetkililer, rüzgarın etkisiyle yangının hızla yayıldığını belirtiyor ve vatandaşların bölgeden uzak durmaları gerektiğini vurguluyor. Yangının söndürülmesi için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğü bildiriliyor.

Gelişmelerle ilgili olarak yetkililerden alınacak yeni bilgiler ışığında, durumun ciddiyeti ve devam eden müdahaleler hakkında daha detaylı bilgi verilecek. Yangının kontrol altına alınması ve hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, daha ayrıntılı bir rapor hazırlanacak.
 

Bakmadan Geçme