Kahramanmaraş'ta resmi belgede sahtecilik operasyonu

Kahramanmaraş'ta düzenlenen resmi belgede sahtecilik operasyonunda 270 kişinin kimlik bilgileri kullanıldığı tespit edildi. Düzenlenen operasyonla yakalanan Y.K. isimli şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirdiği operasyonla büyük bir sahtecilik olayını ortaya çıkardı.

Resmi belgede sahtecilik, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti, dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlarını önlemeye yönelik yapılan bu operasyon kapsamında, Y.K. isimli şahsın, 270 kişinin kimlik bilgilerini ve 24 doktorun ismini kullanarak sahte reçeteler düzenlediği tespit edildi.

Yapılan incelemelerde, Y.K.'nin bu sahte reçetelerle eczanelerden usulsüz şekilde yeşil reçeteli ilaçlar temin ettiği ve bu ilaçları piyasada satışa sunduğu belirlendi.

Suçları işlediği tespit edilen Y.K., emniyet güçlerince yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Mahkeme kararıyla tutuklanan Y.K., cezaevine teslim edildi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, il genelinde güvenlik ve kamu düzenini sağlamak amacıyla suç ve suçlularla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini belirtti. Bu operasyonun, benzer suçların önlenmesi ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması adına önemli bir adım olduğu vurgulandı.
 

Bakmadan Geçme