Kahramanmaraş'ta Sibergöz Operasyonu!

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması suçlarına yönelik Kahramanmaraş dahil 27 ilde 'Sibergöz-47' operasyonları düzenlendi.

Mersin, Ağrı ve Antalya merkezli Kahramanmaraş dahil 27 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, hesaplarında toplam 21 milyar TL işlem hacmi bulunan 97 şüpheli yakalandı.
 
Operasyonlar sonucunda suçtan elde edilen mal varlığı değerlerinin aklanması sonucu yaklaşık 194 milyon 150 bin TL değerinde; 12 konut, 6 adet otomobil, 4 adet motosiklet, 2 adet arsa ve şüphelilere ait banka, elektronik para ve kripto varlık hizmet sağlayıcı hesaplarına el konuldu.

Operasyonlar Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi. Mersin, Ağrı ve Antalya merkezli olarak Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Elazığ, Adana, Batman, Bitlis, Bursa, İzmir, Malatya, Manisa, Tekirdağ, Tokat, Şırnak, Konya, İstanbul, Gaziantep, Muğla, Ordu, Balıkesir, Eskişehir, Denizli, Mardin ve Sakarya'da yürütüldü.
 
Operasyonlar sonucu ruhsatsız tabanca ve av tüfekleri ile çok miktarda Türk Lirası ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. 
 

Bakmadan Geçme