• Haberler
  • Kültür
  • Kahramanmaraş'tan yola çıkan bayrak, İstanbul'a ulaştı

Kahramanmaraş'tan yola çıkan bayrak, İstanbul'a ulaştı

6 Şubat Asrın Felaketinde öksüz ve yetim kalan çocuklar, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer'in hazırladığı Türk Bayrağını İstanbul Valisi Davut Gül'e teslim etti.

6 Şubat asrın felaketinde öksüz ve yetim kalan çocuklar, Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen Gönül Elçileri Projesi kapsamında İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve 15 Temmuz Derneği tarafından düzenlenen programda, İstanbul'da 15 Temmuz Şehitlerinin ailelerini ziyaret etti.

İstanbul ziyaretleri öncesinde Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, öksüz ve yetim kalan çocukları misafir etti. Bu buluşmada, 15 Temmuz’da şehit düşen kahramanların adına İstanbul Valisi Davut Gül'e takdim edilmek üzere bir Türk Bayrağı'nı çocuklara teslim etti.

6 Şubat asrın felaketinde öksüz ve yetim kalan çocuklar, 15 Temmuz hain darbe girişiminde direnişin sembolü olan İstanbul’a, Vali Mükerrem Ünlüer’in hazırladığı Türk Bayrağını götürerek, İstanbul Valisi Davut Gül’e teslim etti. Bu anlamlı ziyaret ve bayrak teslim töreni, çocuklar için unutulmaz bir anı olarak hafızalarında yer etti.

Program boyunca, çocuklar hem şehit aileleriyle tanışma fırsatı buldular hem de İstanbul'un tarihi ve kültürel yerlerini gezerek moral depoladılar. Bu ziyaret, hem öksüz ve yetim kalan çocuklar için hem de şehit aileleri için anlamlı bir buluşma oldu. 

Bakmadan Geçme