Kahramanmaraş Teknokent'e önemli ziyaret

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ekrem Ender Ergün ve Onikişubat İlçe Kaymakamı Salih Çiğdem Kahramanmaraş Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri Öğr. Gör. Mesut Bilginer ve Mehmet Kamil Dedeoğlu’nun da eşlik ettiği ziyarette Genel Müdür Oğuz Ciğerlioğlu bir bilgilendirme sunumu yaptı.

Programın açılış konuşmasını yapan Öğr. Gör. Mesut Bilginer, ülkemizin ve şehrimizin sanayileşme sürecinden bahsederek teknoloji yoğun yatırımlara verilen desteklere ve katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi açısından Teknokentlerin önemine dikkat çekti.

Genel Müdür Ciğerlioğlu ise sunumunda; Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB), TGB Mevzuatı, bölgenin sağladığı avantajlar, üniversite-teknokent-sanayi etkileşimi, Kahramanmaraş Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi ile ilgili veriler, ticarileşme yönü güçlü TGB firmaları, projeler, ön kuluçka ve kuluçka merkezleri ile Kahramanmaraş Teknokent’in fiziki olanakları hakkında bilgiler verdi.

Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile iş birliğinin geliştirilmesi önerilerinin de konuşulduğu toplantıda Vali Yardımcısı Ergün ve Kaymakam Çiğdem, ARGE ve tasarım olanaklarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi konusunda gerekli desteğin verileceğini belirtti.
 

Bakmadan Geçme