Kahramanmaraş Teknokent ve KSÜ, ADİM ağına dahil oldu

Kahramanmaraş Teknokent ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Avrupa'nın dijital dönüşümdeki önemli mekanizmalarından biri olan Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri (ADİM) ağına, 'EDIH Anadolu' projesiyle dahil oldu. Bu projeyle birlikte Kahramanmaraş, dijital teknolojilerin yaygınlaştırılmasında öncü bir rol üstlenmeye hazırlanıyor.

EDIH Anadolu: Stratejik dijital dönüşümde önemli bir adım

Konsorsiyumun oluşumunda KSÜ'nün paydaş olarak görev aldığı, Adana Sanayi Odası'nın koordinatörlüğünü üstlendiği ‘EDIH Anadolu’ isimli proje, Avrupa Komisyonu’nun çağrısı sonucunda AB çapında seçilen 151 merkezden oluşan ADİM ağına Türkiye'den dâhil olan 5 projeden biri olmayı başardı. Kahramanmaraş Teknokent, bu projeyle Türkiye sanayisinin, KOBİ'lerinin ve kamu kurumlarının dijital dönüşümünde önemli bir aktör haline gelecek.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Avrupa çapında stratejik dijital kapasitelerin oluşturulması ve dijital teknolojilerin kullanımının yaygınlaştırılmasına odaklanan 8,2 milyar Avroluk bütçeye sahip Dijital Avrupa Programı'nın, bir Avrupa ülkesinin tek başına gerçekleştiremeyeceği faaliyetleri destekleyeceğini vurguladı. Yasım, bu ağda hem üniversitenin hem de Kahramanmaraş Teknokent’in proje paydaşı olarak yer almasının, üniversite-kamu-sanayi işbirliğine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Geniş katılımlı konsorsiyum ile güçlü bir ortaklık

‘EDIH Anadolu’ projesinin koordinasyonunu Adana Sanayi Odası üstlenirken, konsorsiyumda Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Model Fabrika, Çukurova Kalkınma Ajansı, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Çukurova Teknokent, Adana Model Fabrika, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, İpek Yolu Kalkınma Ajansı, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Osmaniye Teknopark, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Teknopark İSTE, Antakya OSB, Konya Karatay Üniversitesi ve Osmaniye Organize Sanayi Müdürlüğü gibi birçok önemli kurum yer alıyor.

Teknokent Genel Müdürü Öğr. Gör. Oğuz Ciğerlioğlu da ADİM ağına dahil olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'den seçilen projeler arasında yer almanın ve bu çalışmanın paydaşı olmanın önemini vurguladı.

Bu önemli proje ile Kahramanmaraş, dijital inovasyon ve dönüşümde bölgesel bir lider olma yolunda güçlü adımlar atıyor. Hem üniversitenin hem de Teknokent'in, dijital teknolojilerin yaygınlaştırılması ve sanayi ile kamu kurumlarının dijital dönüşümüne katkı sağlama hedefi, şehri geleceğe hazırlamada kritik bir rol oynayacak.
 

Bakmadan Geçme