Kahramanmaraş, Türkiye'nin enerji üretim üssü olma yolunda ilerliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin enerji üretimindeki stratejik önemini vurguladı. Şehri ziyaret eden Bakan Bayraktar, 'Kahramanmaraş, yaklaşık 5 bin megavatlık kurulu güce sahip tesisleriyle Türkiye'nin enerji üretim üssü konumunda' dedi.

Sanayicilerin kendi tüketimleri için kurduğu 600'ün üzerinde tesisin de bu gücün bir parçası olduğunu belirten Bakan Bayraktar, Kahramanmaraş'ın hem hidrolik kaynakları hem de kömürle sağlanan elektrik üretimi ile büyük bir potansiyel taşıdığını ifade etti.

Bayraktar, Kahramanmaraş ziyaretine Vali Mükerrem Ünlüer'i ziyaret ederek başladı. 

Valilikte yapılan görüşmelerin ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel'i ziyaret eden Bayraktar, belediyenin yürüttüğü projeler hakkında detaylı bilgi aldı. 

Şehirdeki temaslarına devam eden Bayraktar, AK Parti İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem bölgelerine verdiği önemden ve Kahramanmaraş'taki toparlanma çalışmalarından bahsetti.

Yerinde müşahede etmek için Kahramanmaraş’tayız

Bayraktar, "Dolayısıyla bu anlamda bizim burada bulunmamız, burada daha yoğunluklu çalışmaların içerisinde olmamız da önem arz ediyor. Bu nedenle buradayız. Şehrin sorunlarıyla ilgili özellikle bizim alanımızda enerji ve tabii kaynaklar alanındaki beklentiler, elektrik altyapısı, doğal gaz altyapısı, elektrik üretimi, bu alanlardaki konularda neler yapabilirizi hem il başkanımızla, valimizle, milletvekillerimizle zaten Ankara'da çok yoğun ve çok organize bir şekilde görüşüyoruz. Yerinde müşahede etmek için bugün buradayız. Hakikaten Kahramanmaraş, Türkiye'nin enerji üretim üssü. Çünkü burada yaklaşık 5 bin megavatlık kurulu tesislerimiz var. Bunların bir kısmı lisanslı ama bir kısmı işte sanayicilerimizin kendi tüketimleri için kurduğu 600'ün üzerinde tesis var. Maraş'ın çok ciddi bir potansiyeli var. Hem hidrolik kaynaklar anlamında hem kömür anlamında tabii ki ciddi bir elektrik üretimini kömürden sağlıyoruz. Dolayısıyla bütün bunları düşündüğümüz zaman Türkiye'nin enerjisine enerji katan bir şehir burası. Aynı zamanda büyük bir istihdamı, üretimi, ihracat kabiliyeti olan ama inşallah bu özelliklerini dönüştürerek daha güçlü hale getirebilecek, daha farklı kabiliyetleri de mutlaka kazanabilecek bir şehir. Böyle bir potansiyeli var." dedi.

Kahramanmaraş’ın meselelerini biliyoruz

Bayraktar, "Biz de burada biraz önce ifade ettiğim gibi şehrimizin sorunlarında bizim alanımıza düşen veya bizim katkı yapabileceğimiz alanlarda neler yapabilirizi uzun uzun konuştuk, istişare ettik. Buralarda yapacağımız katkıları vermeye devam edeceğiz. Şehrin meselelerini biliyoruz. Şehir adeta yeniden yapılıyor. Dolayısıyla altyapının, özellikle bizim alanımızdaki elektrik altyapısının, doğal gaz altyapısının da bu vesileyle yenilenmesi, yeniden bir tasarımla ortaya çıkması önem arz ediyor. Bütün bunları da inşallah önümüzdeki süreçte sizler de yakinen hissedeceksiniz. Belki şehrin içerisinden geçen o yüksek gerilim hatlarının deplase olduğuna şahit olacaksınız. İnşallah hep birlikte, el birliğiyle Maraş'ın bu büyük potansiyeliyle bu zorlukların üstesinden geleceğine inanıyorum." diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!