Kahramanmaraş Türkoğlu'nda ÇED süreci başladı

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesi sınırlarında Yıldızkent Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan 80431 Ruhsat Numaralı Kalker Ocağı Kapasite Artışı (Alansal) projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci resmen başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın duyurusuna göre, proje ile ilgili hazırlanan ÇED Başvuru Dosyası, halkın görüşüne sunulmuş durumda.

Projenin çevresel etkileri ve bölge halkı üzerindeki olası etkilerinin tartışılması amacıyla, 19 Aralık 2024 tarihinde ÇED Yönetmeliği’nin 9. maddesi uyarınca Halkın Katılımı Toplantısı düzenlenecek. Bu toplantı, proje hakkında bilgi almak ve görüşlerini paylaşmak isteyen tüm vatandaşlara açık olacak.

ÇED Başvuru Dosyasını incelemek isteyen vatandaşlar, duyuru tarihinden itibaren Bakanlık Merkezi’nde veya Kahramanmaraş İl Müdürlüğü’nde dosyayı inceleyebilir. Görüş ve önerilerini belirlenen süre içinde Bakanlığa ya da Valiliğe iletebilecekler.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Kahramanmaraş İl Müdürlüğünden yapılan duyuruda, “İlimiz Türkoğlu ilçesi sınırları içerisinde Yıldızkent Madencilik San. Ve Tic. Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan “80431 Ruhsat Numaralı Kalker Ocağı Kapasite Artışı (Alansal)” projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 19/12/2024 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Müdürlüğümüz duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, belirlenen takvim günü içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır.” Denildi.

Kahramanmaraş halkının, çevresel sürdürülebilirlik ve yaşam alanlarının korunması adına seslerini duyurabilmeleri için bu tür süreçlere katılım sağlamalarının önemine vurgu yapıldı.

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!