Kahramanmaraş Valiliği'nden depremzedelere önemli çağdı

Kahramanmaraş Valiliği, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem afetinden etkilenen afetzede hak sahipleri için önemli bir duyuru yaptı. Noter kurası ile konut sahibi olan vatandaşların borçlandırma işlemleri, 21 Ekim 2024 – 19 Aralık 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kahramanmaraş- 21 Ekim 2024- Valilikten yapılan açıklamada, "7269 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi kabul edilen ve çekilen noter kurası ile kendilerine konut çıkan vatandaşlarımızın açık borçlandırma işlemleri 21 Ekim 2024 – 19 Aralık 2024 tarihleri arasında yapılacaktır," ifadesine yer verildi.

Açıklamada, borçlandırma işlemleri hakkında 60 günlük yasal süreden haberdar olmalarının sağlanması için mahallinde, yerel basın, internet, SMS ve tebligat gibi çeşitli yollarla duyurular yapılacağı belirtildi. Bu sürede borçlandırma işlemlerini tamamlamayan hak sahiplerinin konut teslimatlarının yapılmayacağı vurgulandı.

Borçlandırma şartları

Kahramanmaraş Valiliği, borçlandırma işlemlerinin 7269 sayılı Kanunun 40. maddesi gereği yapılacağını belirterek, şu bilgileri paylaştı:

Yeni Konutlar: 20 yıl vadeli ve faizsiz kredi ile sağlanacak.

Orta Hasarlı Konutlar: Onarım yardımı için 10 yıl vadeli ve faizsiz kredi verilecek.

Yeni İşyeri: Yıllık %4 faizli ve 10 yıl vadeli kredi imkanı sunulacak.

Mülk sahibi ebeveynleri vefat eden reşit olmayan kişiler için borçlandırma işlemleri, velisi veya vasisi tarafından gerçekleştirilebilecek.

Ayrıca, daha önce borçlandırma işlemi yapmış olan vatandaşların yeniden borçlandırma yapmalarına gerek olmadığı bildirildi.

İşlemlerin yapılacağı yerler

Borçlandırma işlemleri, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerindeki AFAD İl Müdürlüğü’nde, diğer ilçelerde ise kaymakamlıkların AFAD bürosunda gerçekleştirilecek.

Kahramanmaraş Valiliği, tüm hak sahiplerinin bu süreçte gerekli adımları atmaları için dikkatli olmalarını ve süreyi iyi değerlendirmelerini önemle tavsiye etti.
 

Bakmadan Geçme