• Haberler
  • Asayiş
  • Kahramanmaraş Valiliği'nden hastane saldırısı girişimiyle ilgili açıklama

Kahramanmaraş Valiliği'nden hastane saldırısı girişimiyle ilgili açıklama

Kahramanmaraş Valiliği, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde gerçekleşen bir saldırı girişimi hakkında önemli bir açıklama yaptı. Valilikten yapılan duyuruda, 1979 doğumlu B.G. isimli bir kadın şahsın, pompalı tüfek ile hastaneye saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, saldırganın elindeki pakette bomba düzeneği bulunduğunu iddia ettiği ve bu nedenle hastaneye saldırmayı seçtiği ifade edildi. Olay yerine intikal eden güvenlik güçleri, şahsı etkisiz hale getirdi.

Yapılan incelemelerde, saldırganın bahsettiği kağıt çantanın dıştan gözlemlendiğinde boş olduğu tespit edildi. B.G.'nin ifadesinde, psikiyatrik tedavi gördüğünü ve kendisini iyi hissetmediğini belirttiği, bu nedenle kendisine zarar vermek amacıyla hastaneyi seçtiği ifade edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, “05.10.2024 tarihinde Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi içerisinde bir kadın şahıs pompalı tüfek ile saldırı girişiminde bulunmuştur. Elinde bulunan pakette bomba düzeneği olduğunu belirterek hastane içerisinde saldırı girişiminde bulunan 1979 doğumlu Türk vatandaşı B.G isimli kadın şahıs olay yerine intikal eden güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilmiştir.

Şahsın bahsettiği kağıt çantanın ekiplerce yapılan gözlemlemede dıştan içerisinin göründüğü ve boş olduğu tespit edilmiştir. Şahısla ilgili yapılan araştırmada ve ifadesinde ; psikiyatrik tedavi gördüğü ve kendisini iyi hissetmediğini amacının kendisine zarar vermek olduğu ve ikametine yakın olduğu için Hastaneyi seçtiğini beyan etmiştir.
 
Olay nedeniyle Hastanede herhangi bir vatandaşımız yada sağlık çalışanımız zarar görmemiştir. Şahıs gözaltına alınarak soruşturma sonucu mevcutlu olarak Adliyeye sevk edilecektir.” ifadelerine yer verildi.
 

Bakmadan Geçme