Kahramanmaraş Valiliği o duyuruyu yeniledi!

Kahramanmaraş Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan Basın Mensuplarının Mal Bildiriminde Bulunması hakkındaki duyuruyu yeniden yayınladı.

Kahramanmaras.gov.tr adresinden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: “Mal Bildiriminde Bulunulması hakkında 4 Mayıs 1990 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununun Mal Bildiriminde bulunacaklarla ilgili 2.maddesinin (g) bendinde " Gazete sahibi gerçek kişiler ile gazete sahibi şirketlerin yönetim ve denetim kurulu üyeleri, sorumlu müdürleri, başyazarları ve fıkra yazarları "Mal Bildiriminde bulunmak zorundadırlar." hükmüne amirdir.

 

Yine aynı kanunun Bildirimin Yenilenmesi başlıklı 7.maddesinde "Bu Kanun kapsamındaki görevlere devam edenler, sonu (0) ve (5) ile biten yılların en geç şubat ayı sonuna kadar bildirimlerini yenilerler. Yeni bildirimler yetkili merci tarafından daha önceki bildirimler ile karşılaştırılırlar. "denilmektedir.

 

Gazetenin, gazete sahibi gerçek kişiler ile gazete sahibi şirketlerin yönetim ve denetim kurulu üyeleri, sorumlu müdürleri, başyazarları ve fıkra yazarlarına ait mal bildirimlerinin kanuni süresi içerisinde, İl Merkezinde Valiliğimiz İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne, İlçe Merkezinde Kaymakamlıklara teslim edilmesi gerekmektedir.”

 

Mal Bildirim Formu için tıklayınız!

Bakmadan Geçme