• Haberler
  • Eğitim
  • Kahramanmaraşlı Babuççu'ya yılın en iyi doktora tezi ödülü

Kahramanmaraşlı Babuççu'ya yılın en iyi doktora tezi ödülü

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü öğretim elemanlarından Araştırma Görevlisi Dr. Ali Han Babuççu, Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 'Yılın En İyi Doktora Tezi' ödülüne layık görüldü. Dr. Babuççu, bu prestijli ödülü, Felsefe Anabilim Dalı'nda hazırladığı 'Düşünmeyi Estetize Etmek: Nietzsche ve Erken Alman Romantiklerinde Sanat ve Edebî Form' başlıklı doktora teziyle kazandı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, her yıl düzenlediği ödül töreni ile sosyal bilimler alanında en iyi doktora tezlerini seçip ödüllendiriyor. 

Bu yılki törende Dr. Babuççu'nun tezi, titizlikle değerlendirilerek, yenilikçi yaklaşımı ve derinlemesine analizleri ile öne çıktı. 

Babuççu'nun bu başarısı, hem kişisel kariyeri açısından büyük bir adım, hem de İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü için gurur verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. 

KSÜ’den yapılan açıklamada, “İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Ali Han Babuççu'ya Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Anabilim Dalında hazırladığı "Düşünmeyi Estetize Etmek: Nietzsche ve Erken Alman Romantiklerinde Sanat ve Edebî Form" başlıklı doktora teziyle, Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından kendisine yılın en iyi doktora tezi ödülü verilmiştir.” Denildi.
 

Bakmadan Geçme