Kahramanmaraş'ta 'Ticari Uyuşmazlıklarda Dava Şartı Arabuluculuk' paneli!

Kahramanmaraş Barosu ve Arabulucular Derneği ortaklığında düzenlenen 'Ticari Uyuşmazlıklarda Dava Şartı Arabuluculuk' konulu panel gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Barosu Başkanı Muhammed Burak Gül’ün konuşmasının ardından kürsüye gelen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Milli mücadele ruhunu kalbimizde hissetmemiz lazım. Ben bunları söyleyince yüreği zerre kadar titremeyen, 'milli' deyince, 'Milli Mücadele' deyince, 'şehit' deyince yüreği zerre kadar titremeyen bazıları, 'milli kelimesini kullanma, hukuki değil' diyor." dedi.

 

Feyzioğlu, Kahramanmaraş Barosu ile Arabulucular Derneğince baro binasında düzenlenen "Ticari Uyuşmazlıklarda Dava Şartı Arabuluculuk" konulu panelde yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü kutladı.

 

Milli mücadele ruhunun kalplerde hissedilmesi gerektiğini vurgulayan Feyzioğlu, "Ben bunları söyleyince yüreği zerre kadar titremeyen, 'milli' deyince, 'Milli Mücadele' deyince, 'şehit' deyince yüreği zerre kadar titremeyen bazıları, 'Milli kelimesini kullanma, hukuki değil' diyor." ifadesini kullandı.

 

Feyzioğlu, milli ve milliyetçilik kelimelerinin hukuki olduğuna dikkati çekerek, milliyetçiliğin, Mustafa Kemal Atatürk'ün tanımladığı şekilde anayasada bulunduğunu, her türlü etnik kökenden, mezhepten, inançtan, cinsiyetten, siyasi ayrımcılıktan uzak bir şekilde, bu vatana bağlı olan herkesi kucaklayan birleştirici bir tanım olduğunu söyledi.

 

"Milli davalarda birbirimizle konuşarak, birbirimizin düşmanı olmadığımızı anlayarak ortak akılla yürümemiz, bize bırakılan Kahramanmaraş'ın, Gaziantep'in ve Milli Mücadele'nin mirası gereğidir." diyen Feyzioğlu, son nefesine kadar "Türk milleti, millet, milliyetçilik ve milli duruş" demeye devam edeceğini taahhüt ettiğini vurguladı.

 

Feyzioğlu, bahsettiği milliyetçiliğin, yapıcı, kucaklayıcı milliyetçilik olduğunu ifade ederek, "Suriye'nin, Irak'ın, Libya'nın, Cezayir'in başına ne geldiyse, Türk milletinin başına o felaketlerin gelmesini önleyen işte o kucaklayıcı milliyetçiliktir, Atatürk'ün tanımladığı milliyetçiliktir. Bunu birileri çarpıtacak. İçinden cümlelerimi seçip cımbızlayıp aleyhime kullanacak diye söylemekten şu anda öleceğimi bilsem vazgeçmem, vazgeçersem namerdim." diye konuştu.

 

Hiçbir milletin kurtuluşundan sonra bağımsızlığını ve özgürlüğünü korumak için bu kadar çok şehit vermek zorunda kalmadığını ifade eden Feyzioğlu, bu nedende terörle mücadelede milletine göğsünü siper eden tüm şehitleri ve bedenlerinden uzuvlarını vererek hala kendilerine bu vatanda dimdik yaşama imkanı sağlayan bütün gazileri şükranla andığını söyledi.

 

Panelin ardından stajını tamamlayarak mesleğe kabul edilen avukatlar için tören düzenlendi.

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!