Kahramanmaraş'ta Yamaç Paraşütü DOĞAKA desteğiyle gelişiyor!

Kahramanmaraş Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (MAHAVK) tarafından Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) 2019 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında hazırlanan Kahramanmaraş'ta Yamaç Paraşütü Potansiyelinin Geliştirilmesi ve Tanıtılması isimli proje hayata geçti.

Proje ile Kahramanmaraş’ta önümüzdeki yıllarda ilk kez yapılması planlanan ‘’Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası’nın ön hazırlıklarını yapmak, yarışma yapılacak bölgedeki Start, dönüş ve Gol noktalarını belirlemek, bu çalışmalar yapılırken bölge pilotlarına da ön hazırlık ve yarışma hakkında eğitim vermek amaçlanmıştır.

 

“Bu yapmayı planladığımız çalışma bundan sonra yapılacak tüm yarışmalarda ve faaliyetlerde kullanılacağı için çok büyük önem arz etmektedir." diyen MAHAVK Başkanı Cemil Önder şöyle devam etti: “Bilindiği gibi 2014 yılında Narlı Kardelen Tepesinden kalkılarak Mardin Kızıltepe ye kadar 7,5 saat süren bir uçuş gerçekleştirilmiş ve kuş bakışı 343,5 km uçularak Türkiye rekoru kırılmıştır. Bu rekor hala geçerlidir. Rekor kırıldıktan sonra tüm Türkiye ve Avrupa’nın gözü buraya çevrilmiş ve Kahramanmaraş Yamaç Paraşütü sporunda Türkiye’nin en gözde yerlerinden biri haline gelmiştir.”

 

Rekortmen Pilotlar Yeniden Kahramanmaraş’ta

 

Projenin uygulaması; 2014 yılında Narlı Kardelen Tepesinden kalkarak Mardin’e uçarak giden ve Türkiye Mesafe Rekorunu hala elinde bulunduran Hakan Akçalar, yine Türkiye mesafe uçuşu sıralamasında ikinci sırada bulunan Basat Okay ve son yıllarda kendini çok geliştiren ve Türkiye’nin en iyi bayan pilotlarından biri haline gelen Cansu Atabey hanımefendi ile yarışma hazırlıkları için gerekli olan haritalama çalışmaları yapıldı ve bölge pilotlarına eğitimler verildi. Hocalarımızla beraber beş gün boyunca çok başarılı bir çalışma gerçekleştirdik. Çalışma sırasında dört Start (Başlangıç), otuz dönüş noktası ve on bir adet Gol (Hedef-Bitiş) noktası belirledik. Yine çalışmalarımız sırasında bazı dönüş ve Gol noktalarını uçarak test ettik. On beş kişinin katılımıyla beraber çok faydalı eğitimler gerçekleştirdik.

 

Eğitmen olarak gelen pilotlar; DOĞAKA’ya Yamaç Paraşütü sporuna verdiği destekten dolayı teşekkür ettikten sonra; daha önceki gelişlerinde bölgeyi bu kadar detaylı inceleme fırsatı bulamadıklarını, yapılan bu çalışmalar sırasında Kahramanmaraş’ın Yamaç Paraşütü sporu için düşündüklerinden çok daha uygun coğrafi yapı ve iklim koşullarına sahip olduğunu, yarışma düzenlemek için bulunmaz bir bölge olduğunu ve Kahramanmaraş’tan yeni rekorların kırılabileceğini söylediler.

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!