Kamu - Üniversite - Sanayi iş birliği buluşması!

Kamu, üniversite ve sanayiciler arasında etkileşim ve işbirliği sağlamayı amaçlayan Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği (KÜSİ) Buluşması Programı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ev sahipliğinde Teknokent Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve iş dünyasından isimleri buluşturan programın açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Kamu, sanayi, üniversite işbirliğinin önemine vurgu yapan ve son yıllarda bu konuda önemli adımlar atıldığını hatırlatan Rektör Can, “Büyüme ve gelişmenin bu 3 önemli unsurunun işbirliği ülkemizin hak ettiği noktalara erişmesi için elzem. Kısır tartışmaları bir yana bırakıp, ülke için elzem olan bilgi paylaşımını sağlayıp ortak ürünler ortaya koymalıyız.” diye konuştu.

 

KSÜ bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendiren Rektör Can, KSÜ Üniversite - Sanayi - Kamu İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSKİM), Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş., Teknoloji Transfer Ofisi ve Proje Geliştirme ve Koordinasyon Biriminin yürüttüğü ve tamamladığı projelere ilişkin verileri katılımcılarla paylaştı.

 

Toplantının verimli geçmesi temennisinde bulunan Rektör can, bu toplantılardan azami oranda istifade edip somut çıktılar alarak katma değer yaratacak ürünler ortaya koymayı arzu ettiklerini söyledi.

 

Kahramanmaraş Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Uzun da bir konuşma yaparak Kahramanmaraş’ın Türkiye ekonomisine katkılarından bahsetti. KÜSİ kapsamında il planlama kurulunun çalışma ve eylem planına ilişkin bilgiler veren İl Müdürü Uzun, teknoloji ve sanayi alanında son yıllarda yapılan atılımlar ve yapılması planlanan hususlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Açılış konuşmalarının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü uzmanlarınca bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi.

 

 ‘Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü Faaliyetleri ve Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Portalı (KÜSİP)’ konulu sunumunu gerçekleştiren Mithat Kaya, “Bakanlık olarak KÜSİP aracılığı ile paydaşlarımızı birbirine yakınlaştırıp; proje ortaklığı, danışmanlık, yatırım ortaklığı, araştırma altyapılarının ortak kullanımı ve benzeri işbirlikleri kurmalarını hedefliyoruz.” dedi.

 

Orhun Melik Buran ise; ‘Ulusal Ar-Ge İstatistikleri’, ‘Ülkemizde KÜSİ Ekosistemi’, ‘Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KÜSİ Faaliyetleri’, ‘KÜSİ Faaliyetleri 2018 Yılı Değerlendirmesi ve 2019 Yılı Planlaması’ ve ‘Kahramanmaraş 2019 Yılı KÜSİ Faaliyetleri’ hakkında bilgiler verdi.

 

Aynur Emre de ‘Laboratuvar ve Araştırma Altyapıları Portalı (LABS)’ başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Emre, LABS Portalının laboratuvarların birbirleriyle ve özel sektör kuruluşlarıyla Ar-Ge ve inovasyon projeleri bağlamında işbirliği yapabilmeleri ve kaynak kullanımında ortak hareket edebilmeleri için ülkemizde kullanılan laboratuvarların test, cihaz ve personel altyapılarına göre envanterinin çıkarılması, güncel tutulması ve kamuya açık arama motorunda listelenebilmesinin sağlanması amacıyla hazırlandığını söyledi.

 

Devlet Malzeme Ofisinden (DMO) Mehmet Bayram ise DMO tarafından yüksek teknolojili ürünlerin ticarileşmesi sürecinde hayata geçirilen ‘Tekno Katalog’ hakkında bilgiler verdi. Tekno Katalog platformunun KÜSİ’ye büyük değer katacağını ifade eden Bayram, yakın işbirliği çerçevesinde kÜSİ kapsamında geliştirilen ürünlerin DMO sistemine dâhil edilmesinin hedeflendiğini, gerçekleştirilecek çalışmalar ve entegrasyonlar ile kamu portalı üzerinden DMO’ya ulaşma imkânı sağlanacağını ifade etti.

 

Program soru cevap bölümünün ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!