• Haberler
  • Asayiş
  • Kayıp Rojin'in başörtüsü, Van Gölü kıyısında bulundu

Kayıp Rojin'in başörtüsü, Van Gölü kıyısında bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 13 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ailesi tarafından tanınan bir başörtüsünün Van Gölü kıyısında bulunduğunu açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, 'Bugün Van Gölü kıyısına vuran ve Rojin kızımıza ait olduğu ailesi tarafından belirlenen başörtü bulunmuştur' ifadelerine yer verdi.

Rojin Kabaiş, 27 Eylül 2024 Cuma günü Van'da bulunan KYK yurdundan ayrılmıştı. Kayıp öğrencinin arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Van Emniyet Müdürlüğü, bu doğrultuda farklı birimlerden özel ekipler kurdu. Ekipler, üniversiteye ait tüm kamera görüntülerini inceleyerek toplam 350 saatlik kayıt üzerinde çalıştı.

Bardakçı ve Çitören mahalleleri detaylı olarak haritalandırıldı ve toplamda 12 kamera ile 275 saatlik bir kayıt incelendi. Ayrıca, üniversitenin ulaşım araçlarına ait 120 saatlik kamera kayıtları da gözden geçirildi. Elde edilen tüm iz, emare ve delil niteliği taşıyan görüntüler, netleştirilmek üzere Van Jandarma Kriminal Başkanlığı’na gönderildi.

Arama çalışmalarında Çanakkale Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan sonar cihazı temin edilerek dip taraması için faaliyetlere başlandı. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, İtfaiye ve Kızılay'dan oluşan ekipler, dalgıç, arama köpekleri, drone, bot/gemi, helikopter, itfaiye aracı ve mobil radar cihazlarıyla 24 saat esasına dayalı olarak hem göl hem de kara alanında çalışmalara devam ediyor. Müştemilat, metruk alanlar, sazlık ve logar alanları toplamda 50 ekip ve 250 personel ile titizlikle inceleniyor.

Rojin Kabaiş’in bulunması için yürütülen çabalar, aile ve toplumda büyük bir umut kaynağı olmaya devam ediyor. Elde edilen bulgularla ilgili güncel gelişmeler takip edilecek.
 

Bakmadan Geçme