• Haberler
  • Diğer
  • Kazakistan ile iş birliği ve iletişim bağı güçlenecek

Kazakistan ile iş birliği ve iletişim bağı güçlenecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı Adalet Bakanları Konseyi 1. Toplantısı'na katıldı.

Kazakistan’a beraberindeki heyetle giden Bakan Tunç, dün ilk olarak Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu’yu ziyaret etti ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Tunç, dün ayrıca Astana’da düzenlenen 5. Dünya Göçebe Oyunlarının resmi açılış törenine katıldı.

İş birliği ve iletişim bağı güçlenecek

Adalet Bakanı Tunç, Türk Devletleri Teşkilatı tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı Adalet Bakanları Konseyi 1. Toplantısı’nda katılımcılara hitap etti.

Asya’nın parlayan yıldızı Astana’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Bakan Tunç, "Bu güzel birlikteliğin devamını sağlayacak istişarelerin, ülkelerimizin yargı kurulları arasındaki iletişim bağlarını daha da güçlendireceğine yürekten inanıyorum." dedi.

Bakan Tunç, program kapsamında Kazakistan Adalet Bakanı Azamat Yeskarayev, Azerbaycan Adalet Bakanı Farid Ahmedov, Kırgızistan Adalet Bakanı Ayaz Baetov, Özbekistan Adalet Bakanı Akbar Taşkulov ile TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ile de bir araya geldi. Programda ayrıca TDT Adalet Bakanları 1. Konseyinin Astana Bildirisi'ne imza atıldı.

Kazakistan Adalet Bakanı ile ikili görüşme yapıldı

Kazakistan Adalet Bakanı Azamat Yeskaraev ile ikili görüşme yapan Bakan Tunç, “Türkiye ve Kazakistan arasında adalet alanında iş birliğinin artması için bizler en üstün gayreti göstermenin çabası içerisinde olacağız” dedi.

Bakmadan Geçme