Kılavuzluk ve Römorkörcülük hizmetlerine yeni düzenleme
Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri Hakkında Yönetmelik ile Türkiye'nin deniz yetki alanlarında, suyollarında ve iç sularda verilmekte olan kılavuzluk ve römorkörcülük ile palamar hizmetlerine ilişkin teknik gereklilikler ve ihale süreçlerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.
Kahramanmaraş, 12 Şubat 2025 -
Buna göre, kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetinin gerekleri, coğrafi şartlar, deniz trafiği yoğunluğu, uğrak yapan gemilerin tip, boyut ve tonajları, elleçlenen yük miktarı ve özellikleri, özel güvenlik bölgeleri ile hizmetlerin emniyetli, etkin ve sürekliliği ve sürdürülebilirliği gözetilerek belirlenen bölgesel hizmet sahaları ile bu sahalarda sağlanması gereken asgari römorkör sayı ve çeki gücü ile kılavuz kaptan sayısı gibi bilgilere yönetmelikte yer verildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bölgesel hizmet sahalarında verilecek kılavuzluk ve/veya römorkörcülük hizmetlerini 20 yılı geçmemek üzere devredebilecek. Bu devir, işletme hakkının verilmesi yöntemi kullanılarak ihaleyle yapılacak. İhale her bir bölgesel hizmet sahası ve hizmet için ayrı ayrı gerçekleştirilecek.
İhalelere ortak girişim grubu olarak katılım sağlanabilecek ancak konsorsiyum şeklinde katılım olamayacak.
Öte yandan, 8 Ocak 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri Hakkında Yönetmelik" yürürlükten kaldırıldı.
Söz konusu Yönetmelik yürürlüğe girdi.
Bakmadan Geçme
![Kahramanmaraş'ta çığda arama ve kurtarma tatbikatı hazırlıkları başladı](https://i.gazetecin.com/c/90/832x468/s/dosya/haber/kahramanmaras-ta-cigda-arama-v_1739201754_wxrai2.jpg)
![Deprem bölgesinde, yapılandırma başvuru ve ödeme süreleri uzatıldı](https://i.gazetecin.com/c/90/832x468/s/dosya/haber/deprem-bolgesinde-yapilandirma_1739198581_q64BOm.jpg)
![Alay ediyorlar diye, Kahramanmaraş'ta 110 yıllık mahallenin adını değiştirdiler](https://i.gazetecin.com/c/90/832x468/s/dosya/haber/alay-ediyorlar-diye-kahramanma_1739202400_pkj0xM.jpg)
![Yasin Özdemir, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak göreve başladı](https://i.gazetecin.com/c/90/832x468/s/dosya/haber/yasin-ozdemir-kahramanmaras-ge_1739201120_Y0kfuq.jpg)
![Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonu! Satıcılar tek tek yakalandı](https://i.gazetecin.com/c/90/832x468/s/dosya/haber/kahramanmaras-ta-uyusturucu-op_1739193747_nxZg4t.jpg)
![Kahramanmaraş'ta 105 yıldır gelenek… Davullar yeniden çalıyor](https://i.gazetecin.com/c/90/832x468/s/dosya/haber/kahramanmaras-ta-105-yildir-ge_1739192860_tHxfgw.jpg)