KİPAŞ Kağıt'tan maaş krizi iddialarına sert tepki

Geçtiğimiz hafta Aydın Söke'deki KİPAŞ Kağıt fabrikasında meydana gelen yangın, büyük bir üzüntüyle karşılandı. Yangının ardından yaşanan gelişmelerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek isteyen KİPAŞ Kağıt, önemli bir açıklama yaptı.

Yangın sırasında hiç kimsenin zarar görmemiş olması, KİPAŞ Kağıt için en büyük teselli oldu. Ancak, yangının hemen ardından bazı medya organlarında "Maaş Krizi" başlığı altında yayımlanan asılsız haberler, şirketi zor durumda bırakmış ve çalışanları hakkında yanlış bilgi yayılmasına neden olmuştur.

KİPAŞ Kağıt yetkilileri, bu asılsız iddialara dair bir açıklama yaparak, on binlerce çalışanı ile büyük bir aile olduklarını ve çalışanlarının maaşlarının ödenmemesi gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını vurguladı.

İdialara yanıt

KİPAŞ Kağıttan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Geçtiğimiz hafta Aydın Söke'de bulunan kâğıt fabrikamızda yaşanan yangın sebebiyle hiç bir çalışanımızın zarar görmemiş olması en büyük tesellimiz olmuştur. Hepimizi derinden üzen yangının hemen akabinde bizleri daha fazla yaralayan husus ise "Maaş Krizi” başlığı altında çalışanlarımızın maaşlarının ödenmediğine ilişkin asılsız haberler olmuştur.

On binlerce çalışanıyla bir aile olan Kipaş Holding olarak işçilerimize maaş ödenmelerinin yapılmaması ile ilgili bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Aydın - Söke'de hizmet alımı gerçekleştirdiğimiz bir firmanın kendi çalışanlarına maaş ödememesinden kaynaklı olan ve Kipaş Holding ile bağdaştırılan asılsız haber ile ilgili hukuki süreç başlatılmıştır.

Hizmet alımı gerçekleştirdiğimiz ilgili firma yetkililerini uyarmamıza rağmen firmanın işçilerine ödeme yapmaması sonuncunda söz konusu firma ile olan çalışmanın sonlandırıldığını kamuoyunun dikkatine sunmak isteriz.

Kipaş Holding olarak, bu ailenin en değerli üyeleri olan çalışanlarımızın haklarına ve çalışma koşullarına verdiğimiz önemi, kuruluşumuzdan beri hiç bozmadığımız düsturumuzla her zaman en üst düzeyde tutmaya devam edeceğiz.”
 

Bakmadan Geçme