KİÜ'nün yatırım yılı: 2024

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Ekonomi-X Gazetemize verdiği özel röportajında 2024 yılı içerisinde yapılan ve yapılacak yatırımlarla, Karacasu Kampüsü'nün inşa sürecine hız verileceğini söyledi.

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, KİÜ bünyesinde sürdürülen çalışmalarla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Kurulumu tamamlanan fakülte ve yüksekokullar, Karacasu Kampüsü’ne yapılan ve yapılacak yatırımlar ve İstiklal Üniversitesi’nin gelecekte konumlanacağı yer hakkında düşüncelerini paylaşan Prof. Dr. Bakan, belirledikleri hedeflere ulaşmak için kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Kahramanmaraş’ta hayatın normalleşme sürecine girmesinin ardından Karacasu Kampüsü içerisindeki çalışmalara ivme kazandırdıklarını dile getiren Rektör Bakan, “Bilindiği üzere 6 Şubat Depremleri dolayısıyla çalışmalarımız bir süre kesintiye uğradı. Kampüs içerimizde oluşturulan konteyner kentte de depremzedelerimizi misafir ediyorduk. Ancak kalıcı konutların süratle tamamlanması ve devletimizin ilgili kurumlarıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde de yakın bir gelecekte depremzedelerimizin tahliyesine başlanacak. Tabi elbette bu süreçte boş duramazdık ve durmadık. Öğrencilerimize eğitimlerini yapabilecekleri çelik konstrüksiyon derslik, laboratuvar, kantin ve kütüphane gibi yapıları süratle tamamladık ve hizmete aldık. Yine kampüs çevresi ve içerisindeki peyzaj çalışmalarını hızla yapıyoruz. Bu çalışmalarımız da kısa süre içerisinde tamamlanacak” diye konuştu.

6 bin metrekare alanda inşa edilen çelik konstrüksiyon dersliklerin tamamlandığını vurgulayan Prof. Dr. Bakan, 2024 yatırım yılı içerisinde planlanan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Bu yıl içerisinde AİRBUS-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu, merkezi derslik ve merkezi kütüphane inşaatlarının temelini atacaklarını ifade eden Rektör Bakan, şöyle devam etti: “Bu noktada ihale süreçlerimiz devam ediyor. Merkezi kütüphanemiz 5800 metrekare, merkezi dersliğimiz 10 bin metrekare alana kurulacak. Ayrıca TUSAŞ tarafından da yapılacak katkılarla Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu’muz inşa edilecek. Gerçekten çok zor günlerden geçtiğimiz bu süreçte, üniversitemiz için hayati öneme sahip olan yatırımları hayata geçirecek olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz.”

Tüm kurumlarımızla iletişim kanalları kurduk

Rektör Bakan, göreve geldiği ilk günden itibaren tüm kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ile iletişim kanalları kurduklarını söyledi. Bakan, “Valiliğimiz ve yerel yönetimlerimiz başta olmak üzere, milletvekillerimize, sivil toplum örgütlerimizle sürekli istişareler yapıyor, değerlendirmelerde bulunuyoruz. Özellikle Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odamız ile de çok verimli görüşmeler yapıyor, fikir üretiyor ve birlikte projeler üretmeye, üniversite-sanayi işbirliğini gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Ayrıca birçok kurumumuzla, özel sektör temsilcimizle işbirliği protokolleri yapıyor, eğitimle ilgili taleplerine cevap veriyoruz. Bu çalışmaları yerel düzeyde değil uluslararası çapta da yapıyor, üniversitemizin uluslararasılaşması noktasında Azerbaycan gibi, Bosna-Hersek gibi kardeş ülkelerin yükseköğretim kurumları ile ikili protokoller hayata geçiriyoruz. İnanıyorum ki, attığımız bu adımların karşılığını çok yakın bir gelecekte alacağız.” şeklinde konuştu. 

Prestij projemiz: Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu

İstiklal Üniversitesi’nin yeni fakülte ve yüksekokulları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Rektör Bakan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilindiği üzere üniversitemize İletişim ve Turizm Fakültelerini kazandırdık. Bazı bölümlerimizi olması gerektiği gibi bu yeni fakültelerimize kazandırdık. Örneğin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü Turizm Fakültesi’ne, Dijital Oyun Tasarımı Bölümünü ise İletişim Fakültesi’ne aktardık. Diğer yandan prestij yüksekokulumuz olarak isimlendirdiğimiz, Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulumuzu kurduk. TUSAŞ ile de güçlü bir bağ oluşturduk. Biraz önce de belirttiğim üzere hazırlıkların tamamlanmasının ardından Karacasu Kampüsü’nün en önemli noktalarından birine bu yüksekokul inşa edilecek. Tabi bu çalışmanın sürdürülmesinde TUSAŞ’ın çok kıymetli yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Gerek havacılık gerekse savunma sanayiinde yapılacak bu yatırımlarla birlikte, göreceksiniz Kahramanmaraş önemli bir merkeze dönüşecek. Tabi biz de bu çalışmalara elimizden gelen katkıyı sunmaya gayret edeceğiz.”

Rektör Bakan, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’nin teknik üniversiteye dönüştürülmesi konusuna ilişkin de çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.
 

Bakmadan Geçme