KMTSO, 5'inci meclis toplantısını yaptı

Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası (KMTSO) 5'inci Olağan Meclis toplantısını KİPAŞ Holding toplantı salonunda gerçekleştirdi.

KİPAŞ Holding toplantı salonundaki 5. Olağan Meclis toplantısında ilk olarak ağır hasarlı KMTSO idari binasının prefabrik olarak yapılması oy birliğiyle kabul edildi.   

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, depremin ardından yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

Buluntu, depremin ardından Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası olarak Meclis başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte birçok toplantıya katıldıkları ve sorunların çözülmesi noktasında büyük çaba harcadıklarını söyledi. 

İş dünyasının ayağa kalkmazsa Kahramanmaraş’ın 30-40 yıldır elde etmiş olduğu kazanımları kaybedileceğini dile getiren Buluntu: “Biz bunu her ortamda söylüyoruz. Ben sizin başkanınız olarak ve 12 bin üyesi olarak bir teşekkül başkanı olarak emin olun her platformda dilim döndüğünce talep dosyalarımızı veriyoruz. Eğer iş dünyasını ayağa kaldıramazsak Kahramanmaraş’ın övündüğümüz birçok kazanımlarını kaybedeceğiz. Ayağa kalkacak olan şirketler var. Eğer kısa zamanda gerekli destekler verilmezse, bir an önce bunlarla alakalı bir eyleme geçilmezse, kaybedeceğimiz çok şirketler var. Biz neyle övünüyorduk, tekstilimizle, ekonomimizle, ihracatımızla ama birçoğunu kaybetmeyle yüz yüzeyiz. Çalışanlarımızı kaybetmekle yüz yüzeyiz. Bizler üzerimize düşen vazifeyi laikiyle yapıyoruz.” Dedi.

KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, Yüzyılın felaketinde Türkiye ekonomisinin yüzde 10’unu etkilediğini söyledi. 

Bir Kahramanmaraşlı olarak birlik ve beraberlik içerisinde şehrin ekonomisini daha iyi noktalara getirmek için çalışmanın önemine vurgu yapan Öksüz: “Bunun için Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası ile birlikte elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. 11 ili deprem bölgesi yaptılar, bu çok yanlış bir şey. Yanı başımızda koskoca Türkiye’nin büyük vilayetlerinde daha sabahleyin fabrikalar çalışmaya devam etti. Bizim fabrikalarımız 6 ay sonra mı? Çalışır, yoksa 1 yıl sonra mı? Çalışır. Biz aynı zamanda bu ildeki fabrikalarla kuruluşlarıyla nasıl rekabet edelim. Sabah kalktığımız da hepimizin önüne büyük bir fatura çıktı. İş yerlerimiz yıkıldı, fabrikalar durdu. Burada gerçekten devletin desteğine ihtiyacımız var. Bunları her yerde anlattık, dile getirdik. En sonda Sayın Cumhurbaşkanımız ben bir mektupla arz ettim. Herkesin işini, gücünü yeniden akıllı bir şekilde planlamalıdır. Verimsiz işletmelerin üzerine gitmeyin, verimsiz işletmelere daha fazla yatırım yapmayın.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme