• Haberler
  • Eğitim
  • KMTSO üyelerine 'işletmelerde siber güvenlik' anlatıldı!

KMTSO üyelerine 'işletmelerde siber güvenlik' anlatıldı!

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), üyelerinin kurumsal gelişimine yönelik etkinliklerine devam ediyor.

Bu kapsamda, Avrupa işletmeler Ağı Projesi kapsamında, Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) ve Kahramanmaraş Genç Girişimciler Kurulu (KAGEGİK) işbirliği ile “İşletmelerde Siber Güvenlik Hakkında Bilgilendirme Semineri” gerçekleştirildi.

 

KMTSO Eğitim Salonunda gerçekleştirilen ve açılışını KAGEGİK Başkanı Aykut Balcıoğlu’nun yaptığı seminerde, Siber Güvenlik Uzmanı ve Uluslararası büyük bir bankanın IT Direktörlüğünü yürüten Ahmet Aslan katılımcılara bilgi verdi.

 

KAGEGİK Başkanı Aykut Balcıoğlu yaptığı konuşmada, “Bugün çok önemli ve özel bir konuyu konuşuyor olacağız. İşletmelerde siber güvenlik. Endüstri 4.0’ı konuştuğumuz, yazılım, kodlama ve robotik alanlarında sürekli gelişen işletmelere tanık olduğumuz bu süreçte şüphesiz ki bu alanda oluşturulacak önlemler de büyük önem taşımakta. Bugün işletmelerimizde iş güvenliği anlamında yapılan işler ve verilen hassasiyet kadar önemli bir konu. Biz de bugün çok önemli bir isim ağırlıyoruz bu konuda. Citibank Siber Güvenlik Müdürü Sn. Ahmet Aslan bizlere bu konunun önemini aktaracak. Kendilerine bizi kırmadığı, buraya kadar geldiği için teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

Siber Güvenlik Uzmanı Ahmet Aslan sunumlar eşliğinde yaptığı konuşmada, siber güvenliğin tanımını yaparak “Siber güvenlik bilgisayar ortamında saklanan bilginin korunmasını sağlamak ve yetkili olmayan kişiler tarafından, kazara ya da bilinçli olarak erişilmesine, değiştirilmesine, silinmesine, taşınmasına engel olabilmek için alınan dijital önlemlerdir.” dedi.

 

Aslan’a göre, siber saldırganlar bazen devletlerarasında olabildiği gibi, genellikle politik, askeri, ekonomik ya da teknolojik üstünlük sağlamak için hareket eden gruplar, bir ideolojiyi yaymak amacı ile hedeflerine yönelik korku ve yaptırım oluşturabilmek için saldıran siber teröristler, finansal kazanç için saldıran siber suçlular, genellikle sosyal ya da ideolojik bir olay ya da fikre dikkat çekmek için saldırı düzenleyen hacktivistler, varolan haklarını kötüye kullanabilecek potansiyel içerden saldırılar şeklinde sıralanabiliyor.

 

Siber saldırı sayısının gün geçtikçe artmakta olduğuna dikkat çeken Aslan, “2018 in ilk çeyreğindeki rakamlar bir önceki yılın aynı dilimine göre 47 daha fazladır. Saldırıların 83,9'u finansal, e-posta, bulut, ödeme hizmetleri için, kimlik bilgilerini hedef almıştır. Siber atakların 54’ü hedefe yönelik iken kalan kısım toplu saldırı şeklinde gerçekleşmektedir. Sadece 2018 de, dünyada siber saldırı sonucu kaybedilen para 1,8 trilyon dolardır.” şeklinde konuştu.

 

Seminer katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.  

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!