KOSGEB, Kahramanmaraş'ta girişimcilerini seçiyor: 2 milyon TL destek fırsatı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kahramanmaraş İl Müdürlüğü, KOSGEB Kahramanmaraş’ta Girişimcilerini Seçiyor mottosuyla yola çıkarak, bölgedeki girişimcilerin projelerini destekleyerek sürdürülebilirliklerini sağlamayı hedefliyor. 2024-2028 stratejileri doğrultusunda önemli değişikliklere imza atan KOSGEB, Girişimci Destek Programı üst limitini 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkardı.

2024 yılı 1. Çağrı başvuruları, 10 Mayıs-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti. Bu dönemde, Kahramanmaraş’tan 37 girişimci, hazırladıkları projelerle KOSGEB Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği’ne başvuru yaptı. 6-7 Ağustos tarihlerinde yapılan jüri değerlendirmesi sonrasında, 18 proje Türkiye genelinde destek alacak ilk 500 arasına girmek için yarışacak.

Jüri üyeleri ve değerlendirme süreci

Jüri, Kahramanmaraş’ta önemli isimlerden oluşuyor: İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haluk Pınar, KOSGEB Proje Yönetimi Dairesi Başkanı Faruk Kahvecioğlu, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Merve Çelebi, KOSGEB İl Müdürü Yasin Yüksek, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kadir Uysal, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yusuf Köleli.

Jüri tarafından seçilen ilk üç proje, Türkiye genelinde ilk 500’e girme garantisi taşırken, diğer 15 proje 81 ilden gelen başvurularla kıyaslanarak ilk 500’e girmek için şanslarını deneyecek. İlk 500’e giren girişimciler, toplamda 2 milyon TL’lik destekten faydalanma hakkı kazanacak. Bu desteğin 150 bin TL’si hibe olarak verilecek, 1 milyon 650 bin TL’si ise sıfır faizli kredi şeklinde sağlanacak.

2. Çağrı için başvurular devam ediyor

Son üç yıl içinde kurulmuş olan işletmeler, 2. Çağrı döneminde başvuru yapma hakkına sahip. Özellikle imalat yapan, teknoloji üreten ve telekomünikasyon sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin başvuruları, 30 Ağustos’a kadar kabul edilecek. Bu süreç, Kahramanmaraş’taki girişimciler için yeni fırsatlar yaratırken, KOSGEB’in bölgedeki girişimciliği teşvik etme hedefiyle örtüşüyor.

Kahramanmaraş’taki girişimcilerin projeleriyle bu süreçte öne çıkmaları ve destek almaları, şehirdeki ekonomik canlılığın artmasına katkı sağlayacak. Girişimcilerin, bu fırsatı değerlendirmeleri için son başvuru tarihlerini kaçırmamaları önem taşıyor.
 

Bakmadan Geçme