KUYU-11 operasyonunda 61 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli dört ilde düzenlenen ve Tuncer Aslan'ın liderliğini yaptığı organize suç örgütüne yönelik KUYU-11 operasyonunda 61 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırmayacağız!" ifadelerini kullandı. Yerlikaya, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonun detaylarını da paylaştı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon, "Tefecilik, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Yağma ve Tehdit" suçlarına yönelik olarak İstanbul merkezli Ağrı, Sakarya ve Kocaeli’de gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda şüphelilerin; Şahıslara yüksek faiz karşılığında borç para verdikleri, Borçlara karşılık teminat olarak farklı tutarlarda birçok çek, senet, taşınmaz ve araç aldıkları, Borç alan şahısları ve ailelerini tehdit ettikleri tespit edildi.

Operasyonlarda, 6’sı ruhsatsız olmak üzere 8 tabanca, 2 pompalı tüfek ve çok sayıda senet ve çek ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, "İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Suçta kibirlenenler karşılarında kolluk güçlerimizi ve Yüce Türk adaletini bulacaklar!" ifadelerini kullanarak operasyonun başarısına vurgu yaptı.
 

Bakmadan Geçme