• Haberler
  • Asayiş
  • Kuyu-12 operasyonunda 1,2 milyar TL değerinde mal varlığına el konuldu

Kuyu-12 operasyonunda 1,2 milyar TL değerinde mal varlığına el konuldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre, Balıkesir'de gerçekleştirilen geniş çaplı KUYU-12 operasyonunda, Cemil Ay ve Ali Ay liderliğindeki tefeci organize suç örgütü çökertildi. Bu operasyon sonucunda 43 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 27'si tutuklanarak cezaevine gönderildi, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerle ilgili işlemler ise sürdürülüyor.

Operasyon kapsamında, suçtan elde edilen yaklaşık 1 milyar 200 milyon TL değerinde mal varlığına el konuldu. Bu büyük operasyon, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve MASAK'ın koordineli çalışmaları sonucunda gerçekleştirildi.

 Ayrıca, Aydın Jandarma Taktik İHA Birlik Komutanlığı da operasyonlara destek verdi.

Suç örgütünün faaliyetleri ve ele geçirilenler

Organize suç örgütü üyelerinin işlediği suçlar arasında yüksek faizle borç verme, araç satış sözleşmeleri üzerinden faizli para alışverişi yapma, yağma ve eziyet, borçlandırma yoluyla alıkoyma, silahla tehdit ve darp, belge sahteciliği, gasp ve hırsızlık gibi suçlar yer alıyor. Ayrıca, suçtan elde edilen gelirlerin otopark, oto galeri ve kuyumculuk sektörleri aracılığıyla aklandığı tespit edildi.

Operasyonlar sırasında ele geçirilen malzemeler arasında ruhsatsız tabancalar, ruhsatsız av tüfekleri, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, çok sayıda senet, çek ve altın bulunuyor.

Bakan Yerlikaya'dan önemli açıklamalar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, suç örgütlerine karşı kararlı olduklarını vurguladı: "Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine, çetelere ve tefecilere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz."

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı, MASAK ve jandarma ekiplerini tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi ve teşekkürlerini sundu.

KUYU-12 operasyonu, organize suçla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve bu tür suç örgütlerine karşı mücadelenin devam edeceği mesajı veriliyor.
 

Bakmadan Geçme