MEB'den özel eğitim materyallerine tescil

Millî Eğitim Bakanlığının özel eğitimde kullanılan öğretim materyallerinin tescil süreci çalışmaları kapsamında, 2021'in ilk 5 ayında 35 özel eğitim öğretim materyali, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi.

Millî Eğitim Bakanlığı, 2019 yılından itibaren fikrî mülkiyet hakları çalışmaları kapsamında patent, faydalı model, tasarım ve marka çalışmalarına ağırlık vermeyi sürdürüyor.
 
Bu kapsamda, ilk adım mesleki eğitimde atılırken 2020 yılında 12 patent, 8 faydalı model, 109 tasarım ve 59 marka tescili olmak üzere toplam 188 ürünün tescili alındı.
 
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinde fikrî mülkiyet çalışmaları da başlatıldı. Bu kapsamda, bir taraftan bilim ve sanat merkezlerinde (BİLSEM) fikrî mülkiyet çalışmaları devam ederken diğer taraftan özel eğitimde kullanılan öğretim materyallerinin tescil süreci de başlatıldı. Öğretim materyallerinin tescili ile ilgili süreç tamamlanırken 2021'in ilk 5 ayında 35 özel eğitim öğretim materyali, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi. Böylece Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünde tescil edilen öğretim materyal sayısı, 39'a yükseldi. Tescili alınan materyaller 'Özel Çocuklara Özel Materyaller' projesi kapsamında özel eğitim sınıflarına gönderiliyor.
 
Fikrî mülkiyet farkındalığını ortaöğretim kurumlarına yaygınlaştırmak istediklerini söyleyen Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, "Mesleki eğitimde aldığımız mesafe sonrasında özel eğitim alanında da fikrî mülkiyet konusunda önemli adımlar atmaya başladık. Bu çalışmalarımızı iki adımda yürütüyoruz. Öncelikle BİLSEM'lerde bu kapsamda çalışmalara hız verdik. Çalışmalar başarılı bir şekilde yürütülüyor. İkinci adım olarak özel eğitim sınıflarında kullanılacak öğretim materyallerinin tescili sürecini başlattık. İkinci adımın ilk sonuçlarını aldık ve 2021 yılının ilk 5 ayında 35 özel eğitim öğretim materyalinin tescilini aldık. Böylece tescil edilen özel eğitim öğretim materyal sayısı 39'a yükselmiş oldu. Tescil edilen öğretim materyallerini Ders Aletleri Yapım Merkezi ve meslek liselerimizde ürettirip özel eğitim sınıflarına göndereceğiz." dedi. 
 
Özer, bu süreçte destek olan Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan'a ve bu süreçleri başarılı bir şekilde yürüten Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ve çalışma arkadaşlarına da teşekkür etti.
 

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!