MHP Meclis Üyesi Kahya ve Demiröz: Şuşa ile kardeş şehir olalım

Milliyetçi hareket Partisi (MHP) Dulkadiroğlu Meclis üyeleri Alper Kahya ve Hüseyin Vahit Demiröz, Azerbaycan'ın Şuşa şehri ile kardeş şehir olması için Dulkadiroğlu Belediye Meclisine teklif verdi.

MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda başlatılan Şuşa’da okul yaptırılması projesinin ardından MHP Dulkadiroğlu Meclis Üyeleri Kahya ve Demiröz harekete geçti.

Dün Dulkadiroğlu Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısında MHP Meclis Üyesi Alper Kahya ve Hüseyin Vahit Demiröz imzasıyla Şuşa ile kardeş şehir olunması için teklif verdi.

Dulkadiroğlu Belediye Meclis Başkanlığına verilen teklifte şu ifadelere yer verildi: “İki devlet, tek millet olduğumuz Azerbaycanlı gardaşlarımızın toprağı olan Şuşa şehri 1992 yılında Ermeni işgaline uğramış ve Allah’ın izniyle 8 Kasım 2020 tarihinde Türk Milleti damarlarındaki asil kanın gereğini yerine getirerek, Şuşa şehrini azad etmiştir. 

Böylece Türk’ün turan yolunda ki hedefine bir adım daha yaklaşılmıştır. Sütçü İmam’ın, Aslan Toğuzata Bey’in kahraman torunlarının yaşadığı Kahramanmaraş ile Azerbaycan ulusal marşının bestecisi Üzeyir Hacıbeyli’nin memleketi Şuşa’nın kardeş şehir olması için belediye meclisimizde karar alınmasını arz ediyor.”
 

Bakmadan Geçme