Milletvekili Özdemir'den gazetecin.com'a özel açıklamalar

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Av. Ahmet Özdemir, İl Başkanlığında gerçekleştirilen halk buluşmaları kapsamında vatandaşlar taleplerini dinledi. Burada gazetemize özel açıklamalarda bulunan Milletvekili Özdemir, hızlı tren ve Kahramanmaraş'ta devam eden yatırımları anlattı.

Milletvekili Özdemir: “Vatandaşın birçok alanda bizden talepleri oldu. Tabi ki evlatlarının daha iyi bir işte çalışmasını bekleyen vatandaşlarımızın beklentileri vardı. Mahallesinde oluşan hizmet eksiklerini dile getiren vatandaşlarımız vardı. Genellikle böyle şahsi sorunlar konuşuldu ancak bunlarda bizim meselemiz, vatandaşımızın sorunlarını çözmek en nihayetinde bizim vazifemiz. O yüzden sorunun çeşidi ne olursa olsun biz gücümüz yetiyorsa yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Biz insanlar var olduğu müddetçe devletin var olacağına inanıyoruz

İki çeşit devlet tipi vardır. Bunlardan bir tanesinde insanların varlığı devleti var eder diğerinde ise devlet varsa insanlar vardır. Biz insanlar var olduğu müddetçe devletin var olacağına inanıyoruz. Dolayısıyla da onların bize olan teveccühlerinin karşılığı olarak bizde onların hizmetinde olduğumuzu göstermek için onların beklentilerini elimizden geldiğince çözmeye uğraşıyoruz.” Dedi. 

Hızlı tren projesi 2029’a kadar tamamlanacak

Hızlı tren hakkında konuşan Milletvekili Özdemir: “Kahramanmaraş’ta devam eden hızlı tren çalışmasına 2017 yılında başlandı. Hızlı trenin nereye yapılacağı, istasyonların nereye yapılacağı ve ana hatta nerde bağlanacağı ile ilgili bir proje çalışması 2017’de ihale edilmiş ve başlanmıştır. Proje şuanda bitme aşamasında. Proje bittiğinde yapım ihalesine başlanacak ve zannediyorum 4 yıl civarında da bir yapım ihalesi sürecek. Dolayısıyla 2027’de projenin bitmesini bekliyoruz ama Ulaştırma Bakanlığından projenin 2029’a kadar uzayabileceğinin haberini aldım. Neticede projemiz tamamlanmak üzere bunun dışında ulaştırmayla ilgili yatırımlarımız var. 

Kahramanmaraş’ın dört biryanında çalışıyoruz

Kahramanmaraş-Elbistan arasında karayolları şuanda çalışmalarını sürdürüyor. Dulkadiroğlu-Çağlayancerit yolunda şuanda çalışmalara başlandı. Ulaştırma Bakanlığı’mızdan Türkoğlu-Nurdağ arasında sıcak asfalt talebimiz var. Aynı zamanda yine Ulaştırma Bakanlığı’mızdan Kuzey Çevre yolumuzun Ulaştırma Bakanlığı’nın standartlarına uygun hale getirilmesi konusunda da çalışmalarımız sürmektedir. Bu konuların hepsiyle ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Tabi ki Büyükşehir Belediyemizin de çalışmaları var. Tevfik Kadıoğlu Bulvarı, Kanlıdere Köprüsü ve İmran Kılıç Köprüsü bunlardan bazıları. İmran Kılıç Köprüsünde çalışmalar bitmek üzere. Yani Kahramanmaraş’ımızın her yerinde hem hükümet hem de yerel belediyeler el birliğiyle çalışmalarını sürdürüyor.” Dedi.

Her zaman sahadayız

Kahramanmaraş’ta milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla sahadayız. Vatandaşlarımızı mahalle mahalle gezerek dinliyoruz ama bugün birde İl Başkanlığımıza gelen vatandaşlarımızı dinlemek için bu çalışmayı yaptık. Biz her yaz meclis kapandığında milletvekilleri olarak bütün Kahramanmaraş’ı dolaşmaya çalışıyoruz.

Anket çalışmalarını Ar-Ge Başkanlığı yürütüyor

AK Parti’nin önümüzdeki seçimlerde Kahramanmaraş için oy ortalamasını öğrenmek için birkaç anket yapıyoruz. Ancak sürekli değişiklik gösteriyor. Çünkü Cumhurbaşkanımızın da attığı adımlar vatandaş nezdinde itibar ve karşılık buluyor. Bu durum anket sonuçlarını da etkilemektedir. Ancak konuyla ilgili kesin olan gerekli çalışmaları AR-GE Başkanlığımız yürütmektedir.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme