Millî Mücadele Ruhu Anısına Kahramanlık Ateşi Sergisi açıldı

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yılı dolayısıyla Kahramanlık Ateşi sergisi açıldı.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’un katılımıyla; Millî Mücadelenin 102’nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Müze Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Millî Mücadele Ruhu Anısına Kahramanlık Ateşi Sergisi’nin” açılışı gerçekleştirildi.
 
Açılışın ardından Vali Coşkun, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu ve beraberindeki heyetle birlikte, Milli Mücadele kahramanları Sütçü İmam ve Şehit Evliya’nın silah ve mühimmatı ile milli mücadele döneminde kullanılan sancağın olduğu sergiyi gezerek İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ve Müze Müdürü Safinaz Acıpayam’dan bilgi aldı. 

Önemli olan kurtuluş ruhunu gelecek nesillere aktarabilmek

Burada bir değerlendirmede bulunan Vali Coşkun: “Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü münasebetiyle mini bir sergi açılışı gerçekleştirdik. Kahraman ecdadımızın o dönemde kullandığı silah ve eşyaları vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Önemli olan bu kurtuluş ruhunun gelecek nesillere aktarılması. Bu ve bunun gibi etkinliklerle kurtuluş ruhunu vatandaşlarımıza hissettirmeye çalışacağız. Gelecek yıllarda bu sergiyi daha da çeşitlendirmek istiyoruz. Bu vesileyle kahraman ecdadımıza rahmet diliyor, serginin açılışında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.  
 

Bakmadan Geçme