• Haberler
  • Asayiş
  • MSB: 'Türkiye hiçbir tehdide boyun eğmedi, eğmeyecek'

MSB: 'Türkiye hiçbir tehdide boyun eğmedi, eğmeyecek'

MSB Yaşar Güler, terör saldırısına uğrayan TUSAŞ'ın SAHA EXPO'daki standına gerçekleştirilen taziye ziyaretinde konuştu. Bakan Güler, Türkiye hiçbir tehdide boyun eğmedi, eğmeyecektir mesajını verdi.

Kahramanmaraş

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, terör saldırısına uğrayan TUSAŞ’ın SAHA EXPO’daki standına gerçekleştirilen taziye ziyaretinde konuştu. Bakan Yaşar Güler, terör hedeflerinin yerle bir edildiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Maalesef, dün Türk savunma sanayinin öncü kuruluşlarından biri olan TUSAŞ’ımızın tesislerine yönelik alçakça ve şerefsizce bir saldırı gerçekleştirildi. Ülkemizin ve milletimizin huzuru ile yerli ve millî savunma sanayimizi hedef alan bu menfur saldırıyı bir kez daha lanetliyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, şehitlerimizin kıymetli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı diliyorum.

Acımız büyük. Ancak evlatlarımızın intikamını almak için kudretimiz daha büyük, irademiz ve kararlığımız ise tamdır. Bu hain saldırı, aynı zamanda teröristlerin ve hamilerinin ülkemizin yükselen markası tam bağımsızlık ülkümüzün lokomotifi yerli-millî savunma sanayimizden ne kadar rahatsızlık duyduklarının da bir işaretidir.

Türkiye hiçbir tehdide boyun eğmedi, eğmeyecek 

TUSAŞ tesislerimizde, başta millî muharip uçağımız KAAN olmak üzere; Hürjet, Hürkuş, Aksungur ve Anka İHA’larımız gibi birbirinden değerli ve kritik projeler yürütülmekte, savunma sanayimizin göz bebeği sistemler üretilmektedir. Elbette böylesine kritik bir tesisin hedef alınması tesadüf değildir. Bir maşa olan terör örgütlerinin ve onları güden karanlık güçlerin niyetlerini gayet iyi biliyoruz.

Ancak unutulmasın ki Türkiye, asla hiçbir tehdide boyun eğmemiştir, eğmeyecektir. Hainlerin oyunlarını bozmaya, heveslerini kursaklarında bırakmaya devam edeceğiz. Savunma sanayinde Türkiye Yüzyılı hedeflerimize daha emin daha kararlı bir şekilde ilerleyeceğiz. 

TUSAŞ’ımızın ve birbirinden seçkin personelinin de bu doğrultuda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elde edeceği başarılarla göğsümüzü kabartacağına ve asil milletimizin gururu olmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum. Sizlerin ve savunma sanayimizin tüm seçkin mensuplarının her zaman yanındayız.

Unutmayınız ki sizlerin azmi, çalışkanlığı ve yüksek gayreti terörle mücadelede en önemi güvencelerimizden biridir. Asil milletimiz de emin olsun ki ülkemize ve halkımızın güvenlik ve huzuruna kasteden şer odaklarını bertaraf etmeye, son terörist bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar mücadelemize artan bir azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Nitekim dün gece, kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik büyük bir başarıyla hava harekâtı icra etmiştir.

Operasyonlarımız kararlı ve tavizsiz şekilde devam edecek 

29’u Irak ve 18’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 47 terör hedefi tam isabetle imha edilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Terör örgütlerinin tüm tesis ve faaliyetlerinin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meşru hedefimiz olacağının herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Operasyonlarımız, kararlı ve tavizsiz bir şekilde devam edecektir. PKK/PYD-YPG başta olmak üzere hiçbir hain terör örgütü mensubu, kahraman Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacaktır.

Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kıymetli ailelerinin ve asil milletimizin başı sağ olsun.”

Bakmadan Geçme