Murat Kurum'dan orman yangınlarıyla ilgili açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin farklı noktalarında çıkan orman yangınlarıyla ilgili, 'Bakanlık olarak, tüm ekiplerimizle sahadayız, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Yangınların kontrol altına alındığı noktalarda hasar tespit çalışmalarımız başladı. Afette evleri etkilenen vatandaşlarımız müsterih olsunlar hızlıca tespitleri yapacağız, yaraları süratle saracağız' dedi.

AK Parti Malatya İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Bakan Murat Kurum, yangınla ilgili gelişmeleri Bakanlık olarak sahadan takip ettiklerini bildirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sıcak ve rüzgar uyarısının devam ettiğini kaydeden Bakan Kurum, “Aşırı sıcaklar, ufak bir ihmal yeni yangınlara sebebiyet verebilir. Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda çok duyarlı olmalarını rica ediyorum” dedi.

Tespitleri hızlıca yapıp, yaraları saracağız

Bakan Murat Kurum, “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Yangınların kontrol altına alındığı noktalarda hasar tespit çalışmalarımız başladı. Afette evleri etkilenen vatandaşlarımız müsterih olsunlar; hızlıca tespitleri yapacağız, yaraları süratle saracağız. Dün nasıl yangınlarda, sellerde, depremlerde kardeşlerimizin yanında olduysak, yine milletimizin her anında, yanında olacağız” diye konuştu.

45 günde 21 bin yeni yuvamızın ihalesini yaptık

Deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin son durumu anlatan Bakan Kurum, Malatya’da 2020 depreminin ardından inşa ettikleri 8 bin 340 yeni konutta vatandaşların güvenle oturduğunu söyledi. 6 Şubat depremlerinin ardından ise Malatya’da 7 bin 881 depremzede aileyi yeni evlerine kavuşturduklarını, 79 bin 133 konutun yapımına devam ettiklerini ifade eden Bakan Kurum, şöyle konuştu:

Göreve geldiğimiz 2 Temmuz’dan bu yana, 45 günde 21 bin yeni yuvamızın ihalesini yaptık, çalışmaları başlattık. 11 ilimizde şu ana kadar 76 bin yuvamızı kardeşlerimize teslim ettik. Eylül ayında 24 bin konutumuzu daha teslim edip, teslim sayımızı 100 bine ulaştıracağız. 17 Ağustos’un 25’inci yıl dönümünde, 11 ilimizin tamamına yayılan 25 bin 1 konut ve işyerimizin daha temellerini atıyoruz. Yılsonuna kadar en az 200 bin konutumuzu teslim edeceğiz ve inşallah 2025 yılı sonunda depremzede kardeşlerimizin yeni yuvalarına kavuştuğu, güvenli hayatların başladığı günleri yaşamaya başlayacağız. Ben tüm kardeşlerimize söz veriyorum. Biz daima buradaydık, bundan sonra da burada olacağız. Kardeşlerimizin elini bir an olsun bırakmayacağız ve 2025 bittiğinde, depremin tüm izlerini hep birlikte sileceğiz.

Rezerv alanlarında vatandaşımızın istemediği hiçbir adımı atmayacağız

Malatya’da depremzede vatandaşların taleplerini dinlediğini belirten Bakan Kurum ‘Rezerv alanlarında vatandaşımızın istemediği hiçbir adımı atmayacağız’ mesajını verdi ve şöyle devam etti: “Çırmıhtı ve Gündüzbey'deki vatandaşlarımızın beklentilerini biliyorum. Gerek Çırmıhtı’da gerek Gündüzbey’de gerek Yeşilyurt'ta, Battalgazi'de rezerv alanlarda vatandaşımızın istemediği hiçbir adımı atmayacağız. Vatandaşımızın çoğunluğu ne istiyorsa; çoğunluğu rezerv alanda devletimizin bu konutları yapmasını istiyorsa gidip konutları yapacağız. Kendisi yerinde dönüşüm yapmak istiyorsa orada duracağız. Orada vatandaşımıza gerekli her türlü altyapıyı inşallah hazırlıyor olacağız. Şayet Bakanlık olarak vatandaşımız bizden bu inşaatları kendi arsası üzerinde yapmamızı istiyorsa biz TOKİ ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüz eliyle gidip yapacağız. Hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bize emanet olan Gündüzbey'imizi, Çırmıhtı’mızı koruyacak, en güzel haliyle çocuklarımıza bırakacağız.”

Bakan Kurum, Malatyalılara, “Projelerimizi takip edeceğiz. Bir ayağımız burada olacak. Gözümüz, gönlümüz burada olacak. Ve Malatya'yı hep birlikte ayağa kaldıracağız” mesajını verdi.

Bizim yolumuz balo salonlarından geçmiyor

“Biz diğerleri gibi her rüzgarda eğilmiyoruz” ifadesini kullanan Bakan Kurum, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bizim derdimiz; deprem bölgesine gelip afetzede kardeşlerimize ‘Bedava konut yapacağız’ deyip sözünü unutanlarladır. Afetzede kardeşlerimizin boynunu bükenlerledir. Biz, milletimizin yaraları sarılsın diye yüzbinlerce güvenli yuva yaparken, dönüşümü durdurmak için mahkeme kapılarına koşanlarladır. Bu, aziz millet öyle ferasetli ki tek bir kişi bile AK Parti ve Cumhur İttifakı dışında hiçbir partiden umut beslemiyor. Çünkü bu milletin umudu AK Parti’dir. Umut, bu milletin 15 Temmuz meydanlarında kurduğu Cumhur İttifakı’dır. Bizim yolumuz büyükelçilik ofislerinden, balo salonlarından geçmiyor, çünkü biz halkın yolunda yürüyoruz.”

Taşeron siyasetle kavga daima sürecek

Bakan Murat Kurum “Millet için bedel ödeyenlerle, rahat odalarında oturup seyredenlerin mücadelesi sürmektedir. Bu millet için gece gündüz çalışan asil siyasetle büyükelçiliklerden talimat alan taşeron siyaset arasındaki kavga daima sürecektir”
 

Bakmadan Geçme