- Haberler
- Kahramanmaraş
- Mustafa Narlı, 'Geç kaldım, Kahramanmaraş'ımdan özür diliyorum'
Mustafa Narlı, 'Geç kaldım, Kahramanmaraş'ımdan özür diliyorum'
Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KMTB) Başkanı Mustafa Narlı, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bir buçuk yıl önce Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) devraldıktan sonra bazı eksiklikler ve yanlışlar yaptığını belirten Narlı, şehrin gelişimi için doğru adımlar atabilmek adına çevre şehirlerin örnek alınmasının önemine dikkat çekti.
Kahramanmaraş’ta görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelen Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Kahramanmaraş’tan özür dileyerek sözlerine başlayan Narlı, Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesinin gelişimi için mücadele ettiklerini söyledi.
Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmasında, “Değerli arkadaşlar, önce şehrimden, sonra da sizlerden özür diliyorum. Bir buçuk yıl önce OSB'yi devraldığımda, bazı yanlışlar yapmışım. O gün, çevre şehirlerimizi gezmemiz gerektiğini atlamışız. Tabii, biz heyecanla işe koyulduk ve orayı bir an önce ayağa kaldırmak istedik. Ama şimdi fark ediyorum ki, o zaman doğru yapmam gereken şey, çevre şehirlerimizi gezmekti.
Rahmetli Adnan Menderes'e Vatan Caddesini yaparken demişler ki, "Vatan Caddesi'ne uçak mı indireceksin.” Şimdi Vatan Caddesi yetmiyor. Geçen gün Konya'ya gittim, iki gün boyunca Konya'yı gezdim. Mevlana Hazretleri'nin dediği gibi: "Gez dünyayı, gör Konya'yı." Konya'ya gidip orada neler yapıldığını görmem gerekirmiş. O yüzden Konya'yı gezmek, bu süreçte doğru bir adım olmalıymış. Gerçekten çok pişmanım, çok.
Şimdi, sevgili Mustafa Buluntu'ya, Hanifi Bey'e, Vali Bey'e, Belediye Başkanımıza da söyledim, bu konuyu yine gündeme getirdim. Konya'yı örnek alarak, mutlaka Kahramanmaraş sanayicisini de oraya götürmemiz gerekiyor. Konya'da neler yapmışlar, bir bakmamız lazım. Robot yapıyorlar, arkadaşlar. Bizim OSB'mize çeşitlilik katmamız lazım. Sadece tekstil değil, tekstil artık bitti. Çok daha farklı alanlara yönelmemiz gerekiyor.
En kısa zamanda bu konuda bir adım atacağız. Sanayicilerimizi topladık, Konya'daki dostumla, arkadaşlarla bir araya geldik ve orayı gezmeye karar verdik. Konya'da ne yapmışlar, neyi başarmışlar, orada hangi projeler hayata geçmiş, bunları görmemiz gerekiyor. Eğer gerçekten merak edenler varsa, onlar da gelsin.
Konya'da Avrupa Birliği'nin desteğiyle okullar yapmışlar. Bir okulu inşa ediyorlar ve her okulda farklı bir meslek grubu yetiştiriliyor. Öğrenciler, iş gücüne katılmadan önce kimliklerini alıp sigortalarını yapıyorlar. Altı ay boyunca okula gidiyorlar ve bu süreç sonunda kaynakçı, tornacı gibi birçok meslek dalında uzmanlaşıyorlar. Bizim de bu tür bir modeli uygulamamız gerekiyor. Yani biz de bu modelde okullar yapmalıyız. Konya'da üç, dört farklı okul yapılmış ve her biri farklı branşlarda eğitim veriyor. Biz de benzer bir yolu izlemeliyiz.” Dedi.