• Haberler
  • Asayiş
  • Narkoçelik-27 operasyonlarında 396 şüpheli gözaltına alındı

Narkoçelik-27 operasyonlarında 396 şüpheli gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 57 ilde gerçekleştirilen Narkoçelik-27 operasyonları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zehir tacirlerine yönelik düzenlenen bu geniş çaplı operasyonlarda önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi ve birçok şüpheli yakalandı.

Operasyonlar kapsamında toplamda 1 ton 700 kg uyuşturucu madde ve 1 milyon 181 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca, 396 zehir taciri ve sokak satıcısı gözaltına alındı. 

Bakan Yerlikaya, "Halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz milletimizin destek ve dualarıyla kararlılıkla devam edecek" diyerek operasyonların süreceğini belirtti.

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde ve İl Emniyet Müdürlüklerince gerçekleştirildi. Bu dev operasyonda 990 ekip, 2.475 personel, 8 hava aracı ve 34 narkotik dedektör köpeği yer aldı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda 314 kg sıvı ve kristal metamfetamin, 84 kg esrar, 8 kg kokain, 12,5 kg kimyasal madde ve 98.700 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu operasyon kapsamında 21 sokak satıcısı yakalandı.

Gaziantep, Diyarbakır, Konya, Kocaeli, Batman, Ankara, Mersin, Mardin, Malatya, Van, Sakarya ve Kütahya gibi birçok ilde de geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda da farklı türlerde büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi ve birçok zehir taciri yakalandı.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman polisleri tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi. 

Ayrıca, uyuşturucu tacirleriyle mücadelenin kararlılıkla süreceği bir kez daha vurgulandı.
 

Bakmadan Geçme