O proje, 588 milyon 525 bin TL'ye ihale edildi

Kahramanmaraş'ın kuzey ilçelerinde çevre ve atık yönetimine önemli bir katkı sağlayacak olan proje için heyecan verici bir adım atıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ihale sonucunda, 480 gün içerisinde tamamlanması planlanan Kahramanmaraş Kuzey İlçeleri Katı Atık Projesi için yüklenici firmalar belirlendi.

Lübnan merkezli Badawıazour Trading & Contracting S.A.L. (BATCO) ile Türk şirketi GÖL ÇEVRE Teknolojileri Mimarlık Mühendislik İnşaat Turizm Tekstil Temizlik Proje Müşavirlik San. Ve Tic. Ltd. Şti iş ortaklığının kazandığı ihale, bölgenin atık yönetimi ve çevre koruma alanında büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Toplamda 17.788.888,00 €'luk bir bütçeyle gerçekleştirilecek olan proje, 80,757 m2 depolama alanı, sızıntı suyu arıtma tesisi, aktarma istasyonları inşaatı ve düzensiz depolama sahalarının rehabilite edilmesi gibi çeşitli unsurları içeriyor. Bursa Firması olan GÖL ÇEVRE ve iş ortağı BATCO işi 588.525.791,70 TL bütçe ile tamamlayacak.

İhaleyi alan yüklenici firmalar 80,757 m2 depolama alanına sahip Afşin Düzenli Depolama Sahası inşaatını, 80 m3/ gün kapasiteli Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi (SSAT) İnşaatını, Elbistan ve Göksun Aktarma İstasyonları inşaatını, Elbistan ve Afşin Düzensiz Depolama Sahalarının Yerinde Rehabilitasyonunu, Nurhak ve Ekinözü Düzensiz Depolama Sahalarının nakli yapacaklar.
 

Bakmadan Geçme