• Haberler
  • Eğitim
  • Öğretmene şiddete hayır! 81 ilde iş bırakma kararı alındı

Öğretmene şiddete hayır! 81 ilde iş bırakma kararı alındı

Eyüpsultan'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden okul müdürü ve eğitimcilere yönelik yapılan saldırıları protesto etmek için yarın 81 ilde iş bırakma kararı alındı. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TBMM önünde eğitimde şiddete ilişkin basın açıklaması yapacaklarını hatırlatan Yalçın, ayrıca yarın 81 ilde iş bırakacaklarını ifade etti.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Bakan Yusuf Tekin'in davetini önemsediklerini, söz konusu eğitim çalışanlarının canı olduğunda hiçbir ayrılık gözetmeden bu konuda ortak hareket etmeyi son derece önemli bulduklarını belirtti.
 
Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışmalarının geçen dönem yapıldığında, şiddete ilişkin düzenlemeyi ısrarla istediklerini ancak genel kurul aşamasında muvaffak olamadıklarını söyleyen Yalçın, "Sayın Bakanımızın az önce meslek kanununa ilişkin özellikle düzenleme konusundaki paylaştığı kısmı son derece kıymetli buluyorum ve bunun takibini ısrarla bizler de yapacağız." dedi.
 
Toplantının ardından TBMM önünde eğitimde şiddete ilişkin basın açıklaması yapacaklarını hatırlatan Yalçın, ayrıca yarın 81 ilde iş bırakacaklarını ifade etti.
 
Yalçın, Eyüpsultan'da bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden okul müdürü İbrahim Oktugan'a rahmet dileyerek, tüm eğitim camiasına başsağlığı diledi.
 
Öğretmene verdiğimiz değer aslında çocuklarımıza verdiğimiz kıymettir

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan da İbrahim Oktugan'a rahmet dileyerek, bu şiddetin son olmasını arzu etti. Bakan Tekin'in konuşmasında ifade ettiği Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndaki eğitimde şiddeti önlemeye yönelik açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını anlatan Geylan, "İnşallah, meclis aşamasında süreç inkıtaya uğramaz. Bir daha böyle elim hadiselerin yaşanmasına engel olacak tedbirler hayata geçer." diye konuştu.
 
Geylan, şiddeti engellemek için topluma çağrıda bulunarak, "Öğretmene sahip çıkmak demek, toplumun geleceğine, çocuklarına da sahip çıkmak demektir. Dolayısıyla biz şunu diyoruz: Öğretmene verdiğimiz değer aslında çocuklarımıza verdiğimiz kıymettir. Ben bu noktada bütün velilerimizin, ailelerimizin, toplumumuzun bütün kesimlerin öğretmene sahip çıkma noktasında daha gayret keş olması noktasında özellikle istirhamda bulunuyorum." dedi.
 
Bakan Tekin ile görüşmeye katılan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak ve Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, basın açıklamasında yer almadan Bakanlıktan ayrıldı.
 

Bakmadan Geçme