Okul-İşletme İş Birliği Projesi Kahramanmaraş'ta hayata geçiyor

'Meslekî Tercih Yönlendirmeleri, Okul-İşletme İş Birliği' projesi kapsamında Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'un katılımıyla kentte görev yapan Meslekî ve Teknik Anadolu Liseleri ve Meslekî Eğitim Merkezi Müdürleri ile Müstakil Sanayici İş Adamaları Derneği (MÜSİAD) organizasyonunda Saf Group işletme ziyareti yapıldı.

Meslek liselerinde eğitim gören öğrencilerin yeteneklerinin tespit edilerek ara eleman olarak yönlendirilmesi ve staj ile başlayıp istihdam edilmelerini amaçlayan proje, okul ve işletme iş birliği ile hayata geçirilecek.

Projenin tanıtılması amacıyla Saf Group işletme tesisinde yapılan programa Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Serdar Salih Çiçekçi, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Türkoğlu Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Meslekî ve Teknik Anadolu Liseleri ve Meslekî Eğitim Merkezi Müdürleri, İlçe Millî Eğitim Müdürleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Çiçekçi, proje sayesinde il genelinde sektörel bazda yetişmiş personel bulmakta zorlanan işletmelerin bu sorunu aşacaklarını ifade ederek: “Meslek liselerimizde pratik ve genel bilgileri alan öğrenciler, çalışma hayatına ve becerisine uygun iş alanlarına yönlendirilerek iş bulma kaygısını üzerlerinden atacaklar. Böylelikle şehrimiz ve ülke ekonomimize biraz daha canlılık sağlanacaktır. İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yapılacak çalışmalar ile bu projenin sürekliliği ve uygunluğunun sağlanması gerekmektedir. Meslekî ve teknik liselerdeki bölüm öğrencilerinin, işletmelerin günümüz koşullarındaki ihtiyaç duyduğu personel ve mesleklere göre niteliklerinin artırılması konusunda da güncelleme yapılmasını bizler de iş dünyası olarak ayrıca talep ediyoruz.” Dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Kahraman ise okul-işletme iş birliğini geliştirmek ve bu alanda bir ilki gerçekleştirmek üzere bir araya geldiklerini belirterek: “Şu anda meslek liselerine giden birçok öğrencimiz, fen lisesine, anadolu lisesine veya sosyal bilimler lisesine gidemedikleri için kendilerini işe yaramaz pozisyonunda değerlendiriyor; biz bunlara şahit oluyoruz ama işin aslı öyle değil. Gerçekten çok farklı yetenekleri olan çocuklarımız var. Akademik bilgi seviyesi düşük olmak demek yeteneksizlik veya işe yaramazlık demek değildir. Bu öğrencilerimiz kendilerini umutsuz vaka olarak görmemeliler. Bundan dolayı bu öğrencilerimizi işletmelerde hayatın içerisinde yetiştirmek istiyoruz. Bunun için de öncelikle sektör temsilcileri ve bizler, bu projeye inanmalıyız. Bizler inanırsak öğretmenlerimiz de inanacak, öğrencilerimiz de inanacak.” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan Kahramanmaraş Valisi Coşkun, her zaman bir sorun olarak ortaya konulan sanayicilerin, işletme sahiplerinin nitelikli personel bulamaması problemini, bu proje ile ilde çözmeyi hedeflediklerini kaydederek: “Tabi ki burada okul müdürlerimize, öğretmenlerimize çok ciddi görevler düşüyor. Dolayısıyla beklentimiz bugün başlangıcını yapmış olduğumuz meslek liselerimiz, sanayicilerimiz ve işletmelerimiz arasındaki iş birliğini ilerletmek ve amacımıza ulaşmaktır. Bu anlamda projenin işletmecilerimize, okullarımıza ve öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından işletme gezilerek program sonlandırıldı.
 

Bakmadan Geçme