Onikişubat Belediyesi, 172 kişiyi daha ev sahibi yapacak

Onikişubat Belediyesi tarafından yaptırılacak olan kontlar için KENTMAR Konut Yapı Kooperatifi kura çekilişi gerçekleştirildi. Onikişubat Belediyesinde yapılan çekilişler Kahramanmaraş 5. Noteri huzurunda yapıldı.

KENTMAR Konut Yapı Kooperatifi ile toplamda 172 konut inşaa edilecek. 172 konut için toplam başvuru 3782 kişiyi buldu. Onikişubat Belediyesinde yapıla kura çekilişinde 172 asil 172 yedek liste belirlendi.

 

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek: “Belediyemiz bünyesinde oluşturulan Konut Yapı Kooperatifinin kura çekimini gerçekleştirdik. Onikişubat Belediyesi olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi yeni konutlar yapmak için kolları sıvadık. Bir haftalık başvuru süresi içerisinde 3782 vatandaşımız başvuru yapmış. Yapacağımız toplam konut sayısı 172 adet ama bu rakam 200’e kadar çıkabilir. Başvuruların bu kadar fazla olması belediyemizin ne kadar güvenilir olduğunu bir kez daha ortaya koydu. İnşallah 172 vatandaşımızı daha ev sahibi yapacağız. Hedefimiz 18 ayda konutları teslim etmek ama umuyorum ki daha kısa sürede bitireceğiz. Konutların maliyetinin yüzde 25’ini peşin olarak alacağız. Kalan kısmını da bankalarla anlaşacağız ve uygun kredi koşullarıyla kredi kullandırıp hızlı bir şekilde evlerimizi tamamlayacağız. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz içinde kontenjan ayırdık. Onları unutmadık. Çekilişte ismi çıkan vatandaşlarımız belediyemize gelecekler. Gerekli şartları sağlayarak kayıtlarını yaptıracaklar ve bizlerde işlemleri başlatacağız. 172 asil 172 yedek listemiz olacak.” İfadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme