Özbekistan heyeti Kahramanmaraş'ta

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar girişimleriyle, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda ve Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) işbirliğinde, Özbek Heyeti Kahramanmaraş'a geldi.

Heyet, Kahramanmaraş ve Andijan arasında ticari bağların güçlendirilmesi, yerel yönetim alanında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulmasına katkı sağlanması için sürdürülebilir iletişim kanallarının oluşturulması amacıyla tarım, tekstil ve endüstriyel makinalar başta olmak üzere Özbekistan’a yatırım ve ticaret yapmak isteyen iş adamları ile KMTSO’da bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıda konuşan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu: “Ağırlıklı güçlü olduğumuz sektörlerden bahsedersek bizim gönderdiğimiz tişört hem Afrika’daki insanların sırtında hem Avrupa’daki hem Amerika’daki. Giydiğiniz birçok markanın kumaşı Kahramanmaraş’ta üretiliyor ve bütün dünyaya dağıtılıyor. 

Eskilerin deyimiyle can boğazdan gelir dedikleri yediğiniz yemekleri pişirdiğiniz tenceremiz, tavamız ve üstüne kek olmazsa olmazımız çaydanlığı biz burada yapıyoruz. Bu konudaki iddiamızı biliyorsunuz. Türkiye için her evdeki tencere, tava, markası, modeli ne olursa olsun dört tencere ya da tavanın üç tanesini biz yaptık. Dört için uğraşıyoruz ama biraz gayret etmemiz lazım. 

Aynı kültürün aynı geçmişin aynı tarihin çocukları olan bizler siyasette farklılıklar olsa bile biz ticarete devam etmek zorundayız. Neden öyle söylüyoruz diyorsanız bunun anlamı yalnızca para kazanmak değil. Eğer tek başınıza bir yolda yürüyorsanız ayağınıza bir taşa değdiğinde sendeler düşer yaralanabiliriz. Bazen de kafanız çarpabiliriz. Eğer 2 kişi yan yana ve kol kola yürüyorsa bu insanların düşme ihtimalı çok az biri sendelediğinde diğeri tutacaktır. Dolayısıyla biz dünyada güçlü olma mecburiyetimiz var. Ve bunun için elimizden geleni yapmak istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Programa; Andijan Valisi Shukhratbek Abdurakhmonov Kushakbaevich, Yatırımlar ve Dış Ticaretten Sorumlu Vali Yardımcısı Botirjon Khamraev, Andijan Vali Yardımcısı Mamurbek Numonjonov, Yatırım ve Dış Ticaret Bölümü Uzmanı Jamoliddin Khakimov, Onkoloji Hastanesi Başkanı Khakimova Guljakhon, “Business House” İnşaat Firması Direktörü Celik Seyfet, “Vodiy Plast” şirketi direktörü Giyosiddin Khudaynazarov, “Kodir Tex” şirketi direktörü Begzod Urmonov va Kahramanmaraşlı iş insanları katıldı.
 

Bakmadan Geçme