• Haberler
  • Gündem
  • Özhaseki'den sert açıklama, 'Deprem turisti olarak gidip döndüler'

Özhaseki'den sert açıklama, 'Deprem turisti olarak gidip döndüler'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Ankara Kahramankazan'da Saray Mahallesi GİMAT Uluslararası Gıda Hali 1. Bölge 1. Etapta yapılacak 210 dükkânın temelini attı.

Temel atma töreninde konuşan Bakan Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından deprem bölgesine sadece fotoğraf çektirmeye giden belediye başkanlarının olduğunu söyledi.

Tabiatla mücadele olmaz

Türkiye’nin deprem ülkelerinden birisi olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, “Himalayalar’dan başlayarak Alplere doğru uzanan çizgi üzerinde Türkiye coğrafyası, 5 riskli ülkeden birisi olarak gözüküyor. Böyle bir ortamda bize düşen bunu bilerek ona uygun hareket etmek. Tabiatla mücadele olmaz. Gücümüz de yetmez zaten. Ama biz onu anlayarak uygun hareket edersek, konutlarımızı, iş yerlerimizi sağlam yaparsak, emin bir vaziyette hayatımıza devam ederiz.” dedi.

Deprem turisti olarak gidip döndüler

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından 1390 AK Parti ve MHP’li belediyelerin hepsinin deprem bölgesine gittiğini parti ayrımı yapmaksızın hizmet verdiklerini hatırlatarak, “Üzüntü verici taraf da nüfusu milyonlarca olmasına rağmen, imkanları da bizim belediyelerimizden kat kat fazla olmasına rağmen bazı belediye başkanlarımız zevahiri kurtarmak için birkaç tane yanına televizyoncu aldılar, sosyal medya aldılar. Oralara gittiler, selfie çekindiler. Deprem turisti olarak da dönüp geldiler.” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme