Öztunç: 'Her mahalleye halk meclisi kuracağız'

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin atom karıncası Ali Öztunç: 'Her mahallede halk meclisi kurup vatandaşımızın ayağına biz gideceğiz' dedi.

Dulkadiroğlu bölgesinde seçim çalışmalarını sürdüren Millet İttifakı Büyükşehir adayı Öztunç: “Şu ana kadar Onikişubat bölgemizde bir çalışma yürütmüştük. Bir hafta kadar ve bugünden itibaren de bir süre Dulkadiroğlu bölgemizde çalışacağız. İlgiden mutluyuz memnunuz. Bakın gittiğim her yerde insanların söylediği şu - belediyeler halkla iç içe değil – diyorlar. Düşünen bir Belediye Başkanı seçiliyor, 5 yılda bir geliyor, esnafı ziyaret ediyor. 5 yılda bir vatandaşın yanına gidiyor, seçim dönemi gidiyorlar, bu yanlış bir uygulama. Ben her zaman bunu söylüyorum. Siyasetçi seçim dönemi gider kahvede esnaftan vatandaşlardan oy ister ama seçimden sonra kayboluyor. Bu uygulamayı durdurmak lazım. Ben bunu hiç yapmadım. Sizler daha iyi biliyorsunuz. Seçimler olur seçimlerden sonra da ben sanki seçim varmış gibi vatandaşların arasında olurum. Köye giderim, esnafına giderim, dükkâna giderim, hiç geri durmadım. Bundan sonra da sürecek” dedi.

 

“Halk meclisleri kuracağız”

 

Öztunç: “Her mahallede halk komitesi olacak ve Büyükşehir Belediyesi kapsamında halk meclisi olacak. Vatandaş bura değil sorunu dile getirecek. Bir Belediye Başkanı düşünün haftada iki mahalleye gitse sabah o iki mahallede vatandaşlarla hem kahvaltı yapsın hem sohbet. Onların sorunlarını dinlese yerinde tespit etse fena mı olur. Yani bürokrat yazıyor şurada şu sorun var halledin. Halletmeyle olmaz gidip kendi gözlerinle göreceksin arkadaş sen belediye başkanısın. Bu şehri sen yönetiyorsun, bu şehirde oy almış, seçilmiş insan sensin. Gideceksin gözlerinle göreceksin. Mahalleye gideceksin, vatandaşa gideceksin, vatandaşı ayağına çağırmayacaksın. Belediyecilik işleri kolaylaştırmak için vardır. Bunlar zorlaştırmak için bugüne kadar uyguladılar. İnşallah 31 Mart'tan sonra Büyükşehir Belediye başkanı olduğumda bambaşka bir Kahramanmaraş olacak. Ali Öztunç kazanırsa sizi işten atarlar diye söylentiler duyuyorum. Bunlara inanmayın, bir Allah'ın kulunu işten çıkarmayacağız. Bir işçinin ekmeği ile oynanmayacak. Ama işe gelmeyen çalışmayan varsa maaşı alıp da işe gelmeyen bankamatik işçi varsa kimsede kusura bakmasın. Ona da asla izin vermeyeceğim” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme