• Haberler
  • Asayiş
  • Paramotor kullanarak eylem hazırlığı içerisinde olan 4 terörist etkisiz hale getirildi

Paramotor kullanarak eylem hazırlığı içerisinde olan 4 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, paramotor kullanarak eylem hazırlığı içerisinde olan Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Şırnak’ın Uludere ilçesi Düğün Dağı mevkiinde, Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait “AKINCI TİHA” tarafından 2 hava aracının Irak sınırından Türkiye’ye doğru sınır ihlali yaptığı tespit edildi. Sınır ihlali, Hudut Kartalları tarafından anında fark edilerek teröristlerin, SİHA, J-İHA ve Jandarma ATAK Taarruz Helikopterleri ile ateş altına alınması sağlandı.

Operasyon, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı’nın koordinasyonuyla gerçekleştirildi. Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen ve J-İHA ile JİKU destekli olarak başlatılan operasyon kapsamında, ATAK taarruz helikopterlerinin himayesinde hava hücum harekatı düzenlendi. Bu kapsamda bölgeye, 5 Tim, 2 Jandarma Özel Harekat (JÖH) Timi, 2 Jandarma Komando Timi ve 1 METİ (Mayın, El Yapımı Patlayıcı Tespit ve İmha) Timi sevk edildi.

Sıcak temas ve sonuçları

Bölücü Terör Örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sonucu, 4 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Ayrıca, teröristlerin kullandığı 2 paramotor da ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemeler

Eylem hazırlığı içerisinde oldukları değerlendirilen teröristlerin üzerinden, 2 adet M-16 piyade tüfeği, 2 adet M-4 piyade tüfeği, 2 adet cep telefonu, 1 adet lazer metre, 2 adet Glock tabanca, 3 adet şarjör, 6 adet pil bloğu, 1 adet motosiklet aküsü ve çeşitli tahkim malzemeleri ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma personelini tebrik ederek, “Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle,” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme