Prof. Dr. Ahmet Alkan'a, COST Programında yeni görev

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Alkan, uluslararası bilimsel alanda önemli bir göreve atandı.

Alkan, Avrupa’nın bilimsel iş birliğini teşvik eden en önemli araştırma programlarından biri olan COST (European Cooperation in Science and Technology) programı kapsamında, CA23151-Mediterranean Cancer Screening and Early Diagnosis Network (Medi-CaSE) aksiyonuna Yönetim Komitesi (MC) üyesi olarak seçildi.

Prof. Dr. Ahmet Alkan’ın bu projede yer alması, hem Türkiye’nin uluslararası bilimsel projelerdeki görünürlüğünü artıracak hem de kansere karşı yürütülen çalışmaların gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir adım olarak görülüyor.

Prof. Dr. Ahmet Alkan, KSÜ’deki akademik kariyerinde elektrik ve elektronik mühendisliği alanında birçok önemli çalışmaya imza atmış bir bilim insanı olarak tanınıyor. 

Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Kuruluşu (European Cooperation in Science and Technology-COST Association) 1971 yılında kurulmuş olup, Avrupalı araştırmacıları bilimsel ağlarda bir araya getiren ve araştırmacılar arasında etkileşim ve iş birliğini amaçlayan bir kuruluştur.

KSÜ, Alkan’ın uluslararası düzeydeki bu başarısını kutlarken, üniversitenin bilim dünyasında etkinliğini artırmaya yönelik çabalarının devam edeceğini vurguluyor.
 

Bakmadan Geçme