Riyad Büyükelçisi Erdoğan Kök'ten Başkan Mahçiçek'e önemli ziyaret

Onikişubat Belediyesi, Cumhuriyetin 100'üncü yılında Kahramanmaraş'ın ev sahipliğini yapacağı EXPO 2023 projesi için önemli bir konuğu misafir etti. Riyad Büyükelçisi Erdoğan Kök, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'i makamında ziyaret etti.

Türkiye’de ilk defa Kelebek ve Uğur Böceği Bahçesi kurulan EXPO Rekreasyon alanında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kahramanmaraş’ın özel ürünlerinin satılacağı, sanat atölyelerinin bulunduğu bir Arasta Çarşısının da inşaa edildiği EXPO 2023 proje alanında açık AVM yapıldı. 70 bin m² büyüklüğünde masmavi görünümde devasa bir yapay göl inşa eden Onikişubat Belediyesi, üzerinde kayıklarla gezinti yapılabilecek lagün göletini tamamladı. 

Hiçbir devlet katkısı alınmadan yüzde 70’i tamamlanan EXPO 2023 Proje alanının bu yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş’ı ziyaretinde özel bir görüşme gerçekleştiren Onikişubat Belediye Başkanı Mahçiçek, EXPO Rekreasyon alanının Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşmesini talep etmişti. 

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafında atanan Büyükelçi Kök, Kahramanmaraş’a geldi.

Ziyaretle ilgili paylaşım yapan Başkan Mahçiçek: “Cumhurbaşkanımızın EXPO 2023 projemizde uluslararası ilişkileri koordine etmek üzere atadığı Riyad Büyükelçimiz Erdoğan Kök Bey'i ağırlamaktan onur duydum. 

Şehrimize marka değeri kazandıracak EXPO 2023 hakkında istişarelerde bulunduk, yol haritamızı belirledik.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme