• Haberler
  • Ekonomi
  • Şahin Balcıoğlu, işletmelerin sigorta konusunda yaşadığı sıkıntıyı anlattı

Şahin Balcıoğlu, işletmelerin sigorta konusunda yaşadığı sıkıntıyı anlattı

BLC Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, Bloomberg HT'de Gözde Kuyumcu'nun sunduğu 30 dakika programında, deprem sonrası yaşanan süreçte işletmelerin sigorta konusunda yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sanayicilerin yaşadığı sıkıntıları katıldığı canlı yayında dile getiren Balcıoğlu, depremin üzerinden 3,5 ay geçmesine rağmen hala sigorta paralarının aktarılmadığını söyledi.

Programda konuşan Balcıoğlu: “Deprem bitti. Depremin yıkıntıları bir taraftan kaldırılıyor. Ama işletmelerimizin ben ticari işletmeler için söylüyorum. Bu hem esnaf için hem sanayici için yıkıklar kaldırılıyor bir taraftan ve bizim işletmelerimizin hepsi de sigortalı. Üç buçuk ay olmuş depremin olduğuna ve daha sigortadan paramızı alan neredeyse yoka yakın. Yüzde 10 kadar belki vardır.

Sanayideki insanlar özelinde mi konuşuyoruz? Hayır. Dask değil normal iş yeri sigortası yaptırmışsınız. İşte şehirde bir bakkal dükkanınız var. Bir eczaneniz var. Bir mani faturacınız var. Onlar da aynı şekilde sanayideki arkadaşlarımız da aynı şekilde neden bu yapılıyor? 

Biz diyoruz ki daha önce sizinle olan ilişkilerimizde ne yapıyordunuz? Bakıyordunuz, sizin 100 lira sigortanız var, 20 lirası sizin, 2 lirası vergi, size şu kadar para vereceğiz diyordunuz, bitiyor. Şimdi sigortacı gayet iyi niyetli. Bize proforma getirin diyor. Ve biz de proforma götürüyoruz. Ama götürdüğümüz proformada 100 liraya sigorta ettirdiğimiz yerin proforması 350 liraya çıkıyor. Bunu siz programlarınızda çok konuştunuz. 3 bin lira olan ev kiraları 15 bin lira oldu diye. Bunu biz yapmadık. Eşya indirmek için kullandığımız asansörler bin lira, bin iki yüz lira öderken ben üç tane dolap indirmeye 4 bin 500 lira para ödedim. Hala böyle mi? Böyle. Ne çalışacak insan var, kimse çünkü başını sokacağı yer yok, yıkılmış her taraf.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme