Şehit ve Gazi Anneleri, Kadınlar Günü'nde unutulmadı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kahramanmaraş Valiliği koordinesinde Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinde program düzenlendi.

Programa, Vali Mükerrem Ünlüer ve şehit ailelerinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem, Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Nureddin Gökduman, İl Müftümüz Abdurrahman Kotan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü F.Müslüm Bozkurt ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Ali Küpeli katıldı.
 
Vali Ünlüer, şehit ve gazilerin anneleri ve eşlerine karanfil dağıtıp 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
 
Burada bir konuşma yapan Vali Ünlüer, “Kadınlara verilen değer, uygar toplum olmanın en önemli göstergesidir. İslam alemi ve Türk Milleti olarak cennet annelerin ayakları altında olduğuna inanan bir anlayışın mensuplarıyız. Kadına saygı, değerlerimizin, gelenek-göreneklerimizin, tarihimizin, sosyal hayatımızın temel dinamiğidir. Özellikle şehit annelerimiz ve eşlerinin başımızın tacı olduğunu ifade etmek istiyorum. Onlar bizlere şehitlerimizin en değerli emanetidir. Bu emanete her daim sahip çıkmayı en önemli vazifemiz olarak görüyoruz. Yakın bir zamanda imzaladığımız protokol ile de şehitlerimizin ve gazilerimin yakınlarına hastanelerde öncelik verilmesi için anlaşma sağladık. Biz şehitlerimizin kıymetli emaneti olan aileleri ve gazilerimizin her zaman yanındayız.
 
Üzerimizde büyük emekleri olan fedakarlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren, huzurlu ve mutlu toplumların kaynağı kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir kez daha kutluyorum.” diye konuştu.

Birlik ve beraberliğimiz daim olsun

Program sonrası değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Sayın Valimiz ve şehir protokolümüzle birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda şehit ve gazilerimizin kıymetli anneleri ve eşleriyle bir araya geldik. Kıymetli büyüklerimizin ve kardeşlerimizin Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ettik. Her zaman ifade ettiğimiz gibi şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli ailelerinin ve gazilerimizin daima yanındayız. Rabbim birlik beraberliğimizi daim eylesin. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize hayırlı ömürler diliyoruz” cümlelerini kaydetti.
 
Şehit ve gazilerimizin aileleri ile bir süre hasbihal ederek taleplerini dinleyen Vali Ünlüer, ailelerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakmadan Geçme